Tidligere var det hårdt arbejde for de mere erfarne hjemme-håndværkere at lægge brosten. Det var tungt, besværligt og langsommeligt. Men sådan er det ikke, hvis du vælger brosten på net. Her kan alle være med.

Husk at have underlaget i orden

På hvert net sidder 25 brosten på ca. 9 x 9 cm. Stenene er skåret i 3 cm tykke skiver, der er limet fast til et kraftigt nylonnet med en stærk epoxylim. Det giver en robust “flise” på ca. 50 x 50 cm, som du lægger på et afrettet gruslag ligesom almindelige fliser.

Det går langt hurtigere end traditionelle brosten, der skal bankes ned i gruset én for én på grund af de forskellige størrelser.

Men det er vigtigt, at underlaget er i orden, for at få et godt resultat. Du skal grave al muldjorden væk, typisk et til to spadestik. Kommer du længere ned end 20 cm, skal der være et lag bundsikringsgrus nederst, der skal komprimeres med en pladevibrator som de øvrige lag.

LÆS OGSÅ: Sådan bruger du epoxylim

Rustik overflade

Stenene er jetbrændte på oversiden. Det betyder, at de bliver varmet op, så der springer skaller af. Resultatet er en rustik og nubret overflade, der er skridsikker, men samtidig lige. Det gør stenene velegnede til terrasser – i modsætning til traditionelle brosten, der har en ujævn overflade, hvor have¬møblerne står og vipper.

Du kan nemt og hurtigt skære brostenene til med en vinkelsliber forsynet med en diamantskæreskive.