Den overdækkede terrasse giver skygge for den bagende sol, men når der ikke er sider på terrassen, kan vinden godt generende. Det gælder også, hvis det begynder at regne, og regnen slår ind fra siderne. Derfor kan det indimellem være godt at skabe læ på terrassen.

Vi har derfor lavet tre smarte, ikke-permanente løsninger, der skaber læ omkring terrassen.

Sådan gør campisterne

Vi har hentet vores inspiration hos det camperende folk og deres fortelte. De kan tage siderne af- og på efter behov på deres telte, og på den måde være i “sikkerhed” for både vind og regn. Vi bygger også aftagelige sider i tre forskellige varianter.

Glasklare trapezplader er solide, og fordi de er gennemsigtige, er der også mulighed for at kigge ud.

Vi monterer en aluminiumsliste på pladerne, som gør det let at hænge dem op på siderne. Og fjerne igen.

Ulempen ved denne metode er, at selvom pladerne ikke er tykke, skal der bruges en del af dem til at dække terrassen. Det betyder, at de fylder ret meget, når de skal opbevares. Men de giver i hvert fald læ omkring terrassen.

Smarte rullegardiner

Hvis du køber en rullepresenning i armeret plast, kan du meget let lave et praktisk rullegardin, som skygger for både sol og vind.

Du monterer ganske enkelt presenningen på en rundstok. Med velcro eller små kroge er det let at gøre gardinet fast, når det er i brug. Og når det ikke er i brug, fylder det praktisk talt ikke noget.

Byg en teltside

Hvis du vil gøre fuldstændig som campisterne, kan du købe teltsider, som du kan montere på din overdækkede terrasse. Der er firmaer, der producerer dem efter special mål, så du skal blot måle og montere. Teltsiderne er praktiske og fylder ikke meget, og så er der endda vinduer i.

Hvis du vil have den komplette guide til læ på terrassen, skal du downloade pdf’en til højre, hvor vi trin for trin viser dig, hvordan du kan få læ.

FIND MERE INSPIRATION: Meget mere overdækket terrasse

LÆS OGSÅ: Plantekasser på hjul giver læ