overdækket terrasse sejldug

Forlæng sommeren med en overdækket terrasse.

Med en overdækning af terrassen bliver familiehyggen ikke forstyrret, når duggen falder, eller hvis der skulle komme en regnbyge. Du kan simpelthen nyde de lune sommeraftener fuldt ud.

Overdækket terrasse nr. 1: DEN HURTIGE

Vi har brugt samme materialer og samme farve, så overdækningen passer til huset.

Den solide stolpe-konstruktion bliver stående i al slags vejr. Oven på spærene har vi monteret lægter, der understøtter trapez-tagpladerne.

Denne overdækkede terrasse er ikke svær at bygge – du skal bare bruge vaterpas og tommestok flittigt. Selve arbejdet kan udføres på to enkelte arbejdsdage med flere dages mellemrum (tørretid for stolpebetonen).

BYGGEVEJLEDNING: Solid konstruktion med trapez-plader

overdækket terrasse trapez-plader

Overdækket terrasse nr. 2: DEN UDFORDRENDE

Taget over terrassen står solidt og elegant helt uden synlige beslag.

"Jeg hader synlige byggebeslag," fastslog gør det selv-manden, da planerne til denne overdækkede terrasse var på tegnebrættet.

Resultatet blev en trækonstruktion, hvor trykimprægnerede spær og lægter er samlet med enkle, men solide samlinger. Samlinger er lavet med rundsav og stemmejern, og blot en enkelt skrue oppefra sørger for at holde lægterne fast – helt usynligt.

BYGGEVEJLEDNING: Elegant terrassetag – helt uden synlige beslag

LÆS OGSÅ: Byg glastag til den overdækkede terrasse

overdækket terrasse uden samlinger

Overdækket terrasse nr. 3: DEN AMBITIØSE

Terrassen er kun overdækket, når det passer dig, takket være det fleksible tag af sejldug.

I stedet for at overdække terrassen permanent kan du bygge denne luksuspergola, hvor taget består af sejldug, der kan trækkes for, når solen bliver for stærk eller duggen falder midt i grillfesten. Resten af tiden kan du nyde at sidde under åben himmel.

De mange tømmersamlinger kan drille lidt. Så er dette dit første projekt, bør du øve dig på samlingerne. Eller bruge bygningsbeslag. Sæt 2 uger af til byggeprojektet, inklusive syning af sejldugstaget og maling.

BYGGEVEJLEDNING: Pergola med tag af sejldug

FIND MERE INSPIRATION: Meget mere overdækket terrasse

overdækket terrasse sejldug