Her er naturen på fineste vis bygget ind i terrassen. For man fælder selvfølgelig ikke havens smukkeste træ.

Her er naturen på fineste vis bygget ind i terrassen. For man fælder selvfølgelig ikke havens smukkeste træ.

Det er ofte små detaljer, der får de bedste terrasser til at skille sig ud fra mængden, får gæsterne til at spærre øjnene op – og får manden, der byggede dem, til at føle sig glad og stolt, hver gang han ser sin terrasse.

Læs mere om træterrasse

Fra kedelig til ekstraordinær terrasse

Det kan være så småt, som at alle skruer er dækket af propper i en lysere træsort. Det kan være så enkelt, som at en del af terrassen er løftet et trin op fra resten. Men det er små detaljer med stor effekt, og dét gælder det om at udnytte, næste gang du bygger en terrasse.

Når du alligevel skal slide i dage og uger med at få de mange brædder til at ligge pænt og plant på et solidt skelet, så er der al mulig grund til at huske på, at du ved at placere små lamper rigtigt, eller ved at ofre en lækker håndliste til rækværket, kan få terrassen til at skille sig ud fra de firkantede kedsommeligheder.

LÆS OGSÅ: Det skal du vide, når du bygger rækværk til terrassen

Terrasse-detaljer fra hele verden

Vi har kigget rundt i verden og fundet en masse detaljer, der giver terrasser personlighed og x-faktor. I artiklen får du flere tips – og hjælp til at føre dem ud i livet. Ofte er det overraskende enkelt. Det svære er at få ideen.

**1. RÆKVÆRK** Rækværket forhindrer dig i at falde ned og giver læ for vind, og rækværket er også det sted, du lettest kan sætte dit personlige præg på terrassen.

1. RÆKVÆRK Rækværket forhindrer dig i at falde ned og giver læ for vind, og rækværket er også det sted, du lettest kan sætte dit personlige præg på terrassen.

**2. OVERDÆKNING** En overdækning danner et rum på terrassen og gør det muligt at bruge terrassen langt mere – uanset om det er et skyggende løvhæng eller en tættere flade, som holder regnen væk.

2. OVERDÆKNING En overdækning danner et rum på terrassen og gør det muligt at bruge terrassen langt mere – uanset om det er et skyggende løvhæng eller en tættere flade, som holder regnen væk.

**3. FASTE MØBLER** vil altid få din terrasse til at skille sig ud, og da du i forvejen arbejder med konstruktioner og flader i træ, er de enkle at bygge.

3. FASTE MØBLER vil altid få din terrasse til at skille sig ud, og da du i forvejen arbejder med konstruktioner og flader i træ, er de enkle at bygge.

**4. TRIN OG TRAPPER** binder terrassen sammen med huset og haven. Men de kan bruges til meget mere. Oven i den praktiske funktion vil trinnene altid bryde den enformige flade.

4. TRIN OG TRAPPER binder terrassen sammen med huset og haven. Men de kan bruges til meget mere. Oven i den praktiske funktion vil trinnene altid bryde den enformige flade.

**5. BUEDE KANTER OG FORMER** er oplagte at kaste sig ud i. Hvor du inde i huset er tvunget til at tage en masse praktiske hensyn, kan du på terrassen uden videre besvær slippe drømmene fri i frodige kurver.

5. BUEDE KANTER OG FORMER er oplagte at kaste sig ud i. Hvor du inde i huset er tvunget til at tage en masse praktiske hensyn, kan du på terrassen uden videre besvær slippe drømmene fri i frodige kurver.

**6. ET BÅLSTED** eller en grill bliver sommeren igennem midtpunkt for hele familiens aftener på terrassen.

6. ET BÅLSTED eller en grill bliver sommeren igennem midtpunkt for hele familiens aftener på terrassen.

**7. BELYSNING** kan tegne terrassen på helt nye måder, når mørket falder på. Brug de mange nye lyskilder med fantasi.

7. BELYSNING kan tegne terrassen på helt nye måder, når mørket falder på. Brug de mange nye lyskilder med fantasi.

**8. ET STYKKE NATUR** , der bryder op gennem den regelrette flade – et træ, en klippe eller et vandløb – forstærker samspillet mellem haven og huset.

8. ET STYKKE NATUR , der bryder op gennem den regelrette flade – et træ, en klippe eller et vandløb – forstærker samspillet mellem haven og huset.

**9. PROPPER I KONTRASTFARVE** kan være den detalje, der løfter en i øvrigt ganske enkel terrasse ud af anonymiteten.

9. PROPPER I KONTRASTFARVE kan være den detalje, der løfter en i øvrigt ganske enkel terrasse ud af anonymiteten.

**10. MØNSTRE OG FELTER** giver variation i fladen – og kan også bruges aktivt til at lede blikket og skridtene i en bestemt retning.

10. MØNSTRE OG FELTER giver variation i fladen – og kan også bruges aktivt til at lede blikket og skridtene i en bestemt retning.

**11. DÆK I FLERE NIVEAUER** deler terrassen op i mindre rum og gør straks den straks langt mere udfordrende og livlig.

11. DÆK I FLERE NIVEAUER deler terrassen op i mindre rum og gør straks den straks langt mere udfordrende og livlig.

DOWNLOAD HELE ARTIKLEN og få endnu flere tips – og hjælp til at føre dem ud i livet.