4 TRIN: Sådan plejer du din træterrasse

Er din træterrasse blevet grå, beskidt og kedelig, kan du sagtens få den flot igen, hvis du renser den og giver den olie.

Brædderne er grå og beskidte. Nogle steder er der også alger. Træet får sin glød igen, når det er renset og har fået transparent olie.

Det er en god investering at rense træterrasse jævnligt og pleje den med olie, så træet holder længere.

Der findes mange forskellige typer renseprodukter til træterrasser. Du skal vurdere, hvor beskidt og algebefængt din terrasse er og vælge ud fra det. Er træet meget beskidt, kan du vælge et af de skrappere to-komponente rensemidler.

Bland ikke renseprodukter

Det er vigtigt, at du ikke blander forskellige rensemidler og overholder de anvisninger, som følger med. Her bruger vi grundrens til træterrasser, som skal fortyndes i lunkent vand, da vores terrasse ikke er voldsomt beskidt.

Inden du giver terrassen olie

Inden du giver olie, er det en god ide at tjekke, om overfladen er ru. Er den det, skal du slibe overfladen glat, da skidt og alger har sværere ved at etablere sig på en glat flade.

Her vælger vi at give terrassen en transparent olie, selv om en olie med farve beskytter træet bedre, men vi vil gerne kunne se træets struktur.

1. Fordel rensemidlet og gør terrassen ren

Her bruger vi grundrens, der fordeles med en blød kost og masseres godt ind i træet. Det er vigtigt at få træet gjort vådt, så alger og andet skridt blødgøres. Så er det lettere at få væk.

2. Skrub og skyl bagefter

En højtryksrenser med en terrasserenser er mest effektiv. En stiv kost og knofedt kan også bruges. Husk at stille højtryksrenseren på laveste effekt.

SE OGSÅ: Test af højtryksrensere

3. Slib evt. brædderne,

hvis træet er flosset lidt. Hvis du har større områder, der er ru, er det en god ide at finde excentersliberen frem. Er der blot få ru steder, kan du nøjes med et stykke slibepapir fx korn 120.

4. Giv træet olie, når brædderne er tørre

Olien smøres på med en pensel eller rulle. Undgå, at der ligger små “søer” af olie. Fjern dem evt. med en tør bomuldsklud. Hvis træet er svært at mætte, giver du olie to gange.

Brædderne får en transparent olie. Den beskytter ikke træet så godt som olie med farve. Til gengæld ses træets struktur.

VIGTIGT: RENS MED LAVT TRYK

En højtryksrenser kan indstilles med forskelligt tryk på vandstrålen. Når du renser træterrasse, er det en rigtig god ide at bruge en terrasserenser, for så er du sikker på, at du ikke ødelægge træet. Det risikerer du, hvis du kører med en højtryksrenser uden terrasserenser for fuld styrke. Da vil vandstrålen være så hård, at træet bliver flosset, og overfladen ødelagt.

Terrasserenserhovedet sørger for, at strålen på højtryksrenseren bliver brusende, så den ikke skader træet, selv om du kører med den på højeste effekt.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Træterrasse