Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

4 TRIN: Sådan plejer du din træterrasse

Print Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Er din træterrasse blevet grå, beskidt og kedelig, kan du sagtens få den flot igen, hvis du renser den og giver den olie.

Brædderne er grå og beskidte. Nogle steder er der også alger. Træet får sin glød igen, når det er renset og har fået transparent olie.

Det er en god investering at rense træterrasse jævnligt og pleje den med olie, så træet holder længere.

Der findes mange forskellige typer renseprodukter til træterrasser. Du skal vurdere, hvor beskidt og algebefængt din terrasse er og vælge ud fra det. Er træet meget beskidt, kan du vælge et af de skrappere to-komponente rensemidler.

Bland ikke renseprodukter

Det er vigtigt, at du ikke blander forskellige rensemidler og overholder de anvisninger, som følger med. Her bruger vi grundrens til træterrasser, som skal fortyndes i lunkent vand, da vores terrasse ikke er voldsomt beskidt.

Inden du giver terrassen olie

Inden du giver olie, er det en god ide at tjekke, om overfladen er ru. Er den det, skal du slibe overfladen glat, da skidt og alger har sværere ved at etablere sig på en glat flade.

Her vælger vi at give terrassen en transparent olie, selv om en olie med farve beskytter træet bedre, men vi vil gerne kunne se træets struktur.

1. Fordel rensemidlet og gør terrassen ren

Her bruger vi grundrens, der fordeles med en blød kost og masseres godt ind i træet. Det er vigtigt at få træet gjort vådt, så alger og andet skridt blødgøres. Så er det lettere at få væk.

2. Skrub og skyl bagefter

En højtryksrenser med en terrasserenser er mest effektiv. En stiv kost og knofedt kan også bruges. Husk at stille højtryksrenseren på laveste effekt.

SE OGSÅ: Test af højtryksrensere

3. Slib evt. brædderne,

hvis træet er flosset lidt. Hvis du har større områder, der er ru, er det en god ide at finde excentersliberen frem. Er der blot få ru steder, kan du nøjes med et stykke slibepapir fx korn 120.

4. Giv træet olie, når brædderne er tørre

Olien smøres på med en pensel eller rulle. Undgå, at der ligger små “søer” af olie. Fjern dem evt. med en tør bomuldsklud. Hvis træet er svært at mætte, giver du olie to gange.

Brædderne får en transparent olie. Den beskytter ikke træet så godt som olie med farve. Til gengæld ses træets struktur.

VIGTIGT: RENS MED LAVT TRYK

En højtryksrenser kan indstilles med forskelligt tryk på vandstrålen. Når du renser træterrasse, er det en rigtig god ide at bruge en terrasserenser, for så er du sikker på, at du ikke ødelægge træet. Det risikerer du, hvis du kører med en højtryksrenser uden terrasserenser for fuld styrke. Da vil vandstrålen være så hård, at træet bliver flosset, og overfladen ødelagt.

Terrasserenserhovedet sørger for, at strålen på højtryksrenseren bliver brusende, så den ikke skader træet, selv om du kører med den på højeste effekt.

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
Du er ved at købe adgang til:
null: 4 TRIN: Sådan plejer du din træterrasse
Total pris: null kroner
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kroner
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage