Video
Let
Svær

Hvis først murpluggen (også kaldet en bøsning) er blevet løs, kan du selvfølgelig forsøge dig med de klassiske løsninger som en større skrue eller et par tændstikker, der kan fungere som kiler – men det er ikke andet end en midlertidig udvej, der med tiden vil gå løs igen. Til sidst er der kun én vej ud af problemet, nemlig at starte helt fra bunden igen og fylde hullet i væggen op. En plug kan rive sig løs af mange årsager, det kan fx afhænge af, hvad din væg er lavet af. Derfor skal bor, plug og skrue passe sammen til den opgave, du vil løse – ellers kan det gå galt.

FYLD HULLET OP:

1. Start med at rengøre hullet

Støvet nedsætter pluggens bæreevne og gør det sværere for filleren at klæbe ordentligt. Brug et sugerør med knæk til at puste for at undgå at få støv i ansigtet.

2. Pensl området med lidt vand

Det hjælper den cementbaserede filler med at hænge bedre fast. Tips: Alternativt kan en skruefast spartelmasse gøre det lettere, hvis du ønsker at bore efterfølgende.

3. Sæt en skrue fast i den nye murplug

så er det nemmere at trykke pluggen ind i den våde filler. Sørg for, at pluggen kommer langt nok ind i hullet, så den ikke stikker for meget ud fra væggen. Skruen kan fjernes igen senere.

4. Spartl eventuelt området for at glatte overfladen ud

Det er en god idé at vente et par dage, inden du forsøger at belaste den nye murplug, for at sikre dig, at filleren er tørret.

5. En lille smule maling fuldender reparationen

Pluggen sidder nu solidt forankret i væggen og er klar til brug.