Gipsvæggen er gået i stykker. Vi viser, hvordan du reparerer den.

Gipsvæggen er gået i stykker. Vi viser, hvordan du reparerer den.

Har du fået et grimt hul i din gipsvæg, er der ingen grund til at fortvivle. Du kan sagtens selv reparere hullet, så reparationen næsten ikke er til at få øje på efterfølgende.

Du skal bruge to kopbor med en diameter, der ligger tæt op ad hinanden. Det kunne fx være et bor på 57 mm og et på 60 mm.

Det mindste bor bruges til at fjerne den ødelagte gips, mens det lidt større bor bruges til at lave den nye prop, som sættes fast i det borede hul i væggen. Ved at bruge to forskellige bor kompenserer du for det gips, der bores væk med kopboret.

Du skal kun fjerne væggens yderste lag gips med kopboret. På den måde bevarer du noget gips, som den nye prop kan limes fast på. Hvis det inderste lag gips er meget beskadiget, kan du evt. vælge at lappe det med PU-skum, inden du sætter proppen i. Det er dog sjældent en nødvendighed.

Derfor er det gået galt

  • Gipspluggen sad fast. Specielle plugs til ophæng i gipsvæggen gør det muligt at hænge både hylder, fladskærms-TV og andet op på væggen. Men pluggen kan være næsten umulig at fjerne efterfølgende uden at efterlade et stort, grimt hul.

  • Dørstopperen manglede. Fik du ikke sat dørstopperen op i tide, er der en ret stor sandsynlighed for, at døren er blevet åbnet for hårdt op, og dørhåndtaget har efterladt et grimt mærke i gipsvæggen.