Video
Let
Svær

Hvis du har huller eller revner i en pudset væg, gælder det om at få dem lukket. Det er irriterende med puds, der drysser, og kønt er det heller ikke. Her bruger vi mørtel på tube, fordi der kun skal bruges ganske lidt mørtel til at fylde hullerne. Så er vi fri for at stå og blande mørtel.

SÅDAN GØR DU:

1. Fjern den løse puds i og omkring hullet

Bank den væk med hammer og mejsel. Det er vigtigt, at alt det løse kommer væk, så den nye mørtel kan hæfte ordentligt. Det er en god idé at støvsuge hullet, inden du fylder det.

2. Fugt hullet med vand, inden du fylder mørtel i hullet

Vandet gør, at mørtlen binder bedre. En vandforstøver er ideel til opgaven, da den er nem at sprøjte vandet på med – i små mængder. Der skal nemlig ikke bruges så meget.

3. Fyld mørtel i hullet

Mørtel på tube er velegnet til at sprøjte ind i et mindre, dybt hul som her, fordi du kan få det helt ind bagest, så hele hullet bliver fyldt op. Du kan også sagtens bruge almindelig mørtel, som blandes i en skål.

4. Glat mørtlen med en murske

så overfladen bliver helt plan. Lad så mørtlen tørre, inden du gør mere ved væggen. Hvis den nye mørtel ikke er helt i niveau med væggen, kan den evt. slibes lidt til med slibepapir, når den er hærdet.

5. Til sidst males væggen hvid som resten af rummet

Og du kan ikke længere se, at der har været huller.