Mindre huller og revner i pudset væg

Med mørtel på tube er det nemt at reparere et lille hul eller en mindre revne i en pudset væg. Det sprøjtes blot ind i hullet og glattes ud. Så du er fri for at blande mørtel.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
1 time
Pris
80 kroner

Intro

Hvis du har huller eller revner i en pudset væg, gælder det om at få dem lukket. Det er irriterende med puds, der drysser, og kønt er det heller ikke.

Her bruger vi mørtel på tube, fordi der kun skal bruges ganske lidt mørtel til at fylde hullerne. Så er vi fri for at stå og blande mørtel.

Når du skal reparere et hul, er det vigtigt, at alle de løse dele først fjernes. Det kan du gøre med hammer og mejsel, hvis det er et større hul. Ved mindre huller kan du nøjes med at bruge en gammel skruetrækker til at løsne det løse med.

PROBLEM:
Hullerne i væggen skæmmer med afskallet maling og puds, der drysser.

LØSNING:
Hullerne lukkes med mørtel, og væggen males, så den er hvid og jævn over det hele.

Tidsforbrug

Cirka 1 time (ekskl. tørretid)

Pris

Cirka 80 kroner

Sværhedsgrad

Det er en helt enkel reparation. Sørg blot for at fjerne al den løse puds, inden du går i gang.

Vejledning

1

Fjern den løse puds i og omkring hullet. Bank den væk med hammer og mejsel. Det er vigtigt, at alt det løse kommer væk, så den nye mørtel kan hæfte ordentligt. Det er en god idé at støvsuge hullet, inden du fylder det.

2

Fugt hullet med vand, inden du fylder mørtel i hullet. Vandet gør, at mørtlen binder bedre. En vandforstøver er ideel til opgaven, da den er nem at sprøjte vandet på med - i små mængder. Der skal nemlig ikke bruges så meget.

3

Fyld mørtel i hullet. Mørtel på tube er velegnet til at sprøjte ind i et mindre, dybt hul som her, fordi du kan få det helt ind bagest, så hele hullet bliver fyldt op. Du kan også sagtens bruge almindelig mørtel, som blandes i en skål.

4

Glat mørtlen med en murske, så overfladen bliver helt plan. Lad så mørtlen tørre, inden du gør mere ved væggen. Hvis den nye mørtel ikke er helt i niveau med væggen, kan den evt. slibes lidt til med slibepapir, når den er hærdet.

5

Til sidst males væggen hvid som resten af rummet. Og du kan ikke længere se, at der har været huller.

Magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

    Andre læser lige nu ...