Maling af vægge

Vi giver dig råd og vejledning til, hvordan du får det bedste resultat, når du skal male dine vægge.

Spar en formue på maling af vægge

Det er dyrt at få en maler til at male for dig. Maling af vægge er relativt nemt, og det er et af de områder, hvor du virkelig kan spare penge ved at gøre det selv. Inden du giver dig til at male, skal du selvfølgelig forberede dig. Maling af vægge er måske nok let, men du skal stadig vælge den rette maling og forberede væggene.

Maling af vægge kræver rene flader

Inden du maler, skal der gøres rent. Ved maling af vægge er det nemlig afgørende, at væggene er rene og fedtfri, for ellers kan maling ikke binde ordentligt. Fjern alle spindelvæv, støv og snavs og vask væggene med grundrens.

Den rette maling til vægge

Skal man købe den dyre maling, eller er den billige god nok til maling af vægge? Det diskuteres flittigt blandt gør det selv-folk, også i diverse fora på nettet. Gør Det Selv har gennem årene testet masser af maling til vægge, og vores konklusion er, at man altså får mere for pengene med dyr maling. Dækkeevnen er bedre og den rækker længere.

LÆS OGSÅ: 10 typiske malefejl – sådan undgår du dem

Hvilken glans maling til vægge?

Maling kommer i forskellig glans, og det er ikke ligegyldigt, hvilken glans maling til vægge, du vælger. Skal væggene være helt matte, skal du bruge en maling med mindre end glans 10. Til maling af vægge i køkkenet, skal du bruge en blank maling med høj glans, eksempelvis glans 70, som kan vaskes uden at tage skade.

Du kan male bedre end maleren!

Det lyder utroligt, men det er faktisk rigtigt. Hvis du maler selv, får du ofte et bedre resultat end det, maleren leverer. Det skyldes, at maleren har travlt, fordi han skal nå så mange kunder som muligt, mens du i stedet kan give dig tid og lade malingen tørre grundigt inden du maler det næste lag. Maling af vægge er ikke svært, så længe du deler rummet op i felter og maler vådt i vådt. Det er også sådan, de professionelle gør.

andet fra Bonnier Publications