Video
Let
Svær

Når man kigger på en væg, lægger man mærke til, om den er pudset, malet eller tapetseret. Man kigger ikke altid ned for at tjekke, hvordan fodpanelerne ser ud. Men gør du det – kigger ned – og opdager, at der ingen fodpaneler er, eller at de er ramponerede og dårligt sat op – så vil du helt sikkert lægge mærke til det og måske tage dig selv i at tænke: Sjusk! For det fuldender jo væggen, når fodpaneler og lister er ordentligt sat op, og det er faktisk en ganske let opgave. Her sætter vi fodpaneler op i en døråbning, der er blevet blændet. Fodpanel og fejeliste skal altså tilpasses de eksisterende paneler og lister, så væggen får en pæn afslutning forneden.

SÅDAN GØR DU:

1. Mål op, så du kan skære fodpanelet til

Skær panelet til i den ene ende, så det passer til det eksisterende. Hvis det ikke er skåret vinkelret, er det en god idé at skære det til.

2. Fodpanelet skæres til med en multicutter

Her var det eksisterende panel skåret skævt og var flosset, så det bliver skåret rent med en fintandet klinge på multicutteren – et rigtig smart stykke værktøj til denne opgave.

3. Fodpanelet sættes op med monteringslim og en enkelt dykker, hvis det er nødvendigt

Enderne af panelet giver du lidt trælim, inden du sætter det op. Det skal helst være lidt stramt at sætte på plads, men så bruger du bare en træklods.

4. Sæt fejelisten op

Mål op, sav den til, og monter den med 1,2 x 35 mm dykkere og lidt trælim i enderne. Det er pænest, hvis samlingerne på fejelisterne sidder lidt forskudt i forhold til samlingen på fodpanelet.

5. Giv overgangen mellem panel og væg en stribe akryl, så får du en rigtig pæn overgang

Hvis fodpanelerne generelt kunne trænge til en omgang maling, er det nu, du skal gøre det, for at få det perfekte resultat.