Let
Svær
Spartle ujævn væg

Det er meget nemmere at spartle ujævne vægge med gipspuds i stedet for almindelig spartelmasse.

Med spartelmasse kan du kun påføre lag på nogle få millimeters tykkelse. Smører du et tykkere lag på, vil materialet krympe, når det tørrer. Og så skal du efterspartle væggen.

Det problem undgår du med gipspuds, der kan spartles på væggen i lag på op til 5 cm, uden at krympe. Derfor er gipspuds det bedste valg, når du skal spartle en meget ujævn væg helt glat, og du har det rette værktøj.

LÆS OGSÅ: Nem og effektiv spartling med girafsliber

Den billigste løsning når du skal spartle en ujævn væg glat

Gipspuds er tilmed billig sammenlignet med fx sandspartelmasse, men kun hvis du skal glatte et større areal. Som regel er du nemlig nødt til at købe en sæk med 20-30 kilo tørt gipspuds-pulver, der skal blandes med vand, før du kan begynde at spartle væg.

Gipspuds kan bruges på både glatte og ru overflader på indvendige vægge og lofter.

LÆS OGSÅ: Gipspuds er genialt

Arbejd hurtigt når du spartler vægge

Hurtighed er nøgleordet, når du spartler en ujævn væg med gipspuds. Det tørrer hurtigt. Når pudsen er rørt op, har du cirka en halv time til at få den på væggen og rette af. Heldigvis er det nemt at bearbejde.

Forbered dig godt inden du skal spartle vægge

Før du går i gang, skal væggen vaskes med grundrens, inden den grundes med betonbinder eller forankringsgrunder. Du skal også sætte hjørneskinner på væggen. De bruges, når du skal trække gipspudsen af med bræt eller retskinne.

Det er nødvendigt at bruge to eller flere styreskinner, som du trækker din retskinne hen ad. Så kan du nemt og hurtigt få en glat overflade at arbejde videre med.

HENT artiklen “Glat væg i ét hug”, der viser, hvordan du får succes med at spartle en hel murstensvæg med gipspuds.