Hvis du som jeg er vild med teknik, værktøj, gnister, spåner og maskiner, der larmer, så er posten som testredaktør på Gør Det Selv lidt af et drømmejob. I løbet af et år har jeg mulighed for at lege med mere end 200 stykker værktøj. Og jeg bestemmer helt selv, hvilke maskiner vi skal teste. Derfor har jeg også en god fornemmelse af, hvad der rører sig, samt hvilken vej vinden blæser.

De seneste års udvikling med maskiner, der skrumper i størrelsen, mens de fortsat løser mere og mere krævende opgaver, drøner fortsat derudad. Det ses blandt andet i den bomstærke minivinkelsliber, der ligner et stykke legetøj, men som uden problemer kan måle sig med fuldvoksne maskiner med ledning. Eller i batterikædesavene, der har kræfter som benzinmodeller, og som kan køre i timevis – bare uden larmen og osen.

Batterierne bliver fortsat stærkere, så det i dag er muligt at lave bærbare og støjsvage maskiner, der for bare få år siden var helt utænkelige. Netop sådan en type er årets absolutte vinder, som du kan se her til højre.

I artiklen, som du henter her på siden, har jeg samlet alle mine favoritter fra året, der er gået, inden for kategorierne:

  • “bore og skrue”
  • “save”
  • “skære og slibe”
  • “i haven”

God fornøjelse!

Martin Mogensen,
Testredaktør på Gør Det Selv