Ledninger er yt!

  1. ALT kan køre på batteri Trenden med at kappe ledningen og drive alt med batteri har været længe undervejs. Og ind imellem har nogle producenter kastet maskiner på banen, der ganske rigtigt var drevet af et batteri, men som i realiteten kun knap kunne klare de mest almindelige opgaver.

Men i år blev batterierne så stærke, at der kom ganske imponerende batterimaskiner på banen. Også typer, vi ikke har set på batteri før nu.

Årets værktøj 2016

Værktøjet bliver mindre og mindre, men det er ligeså effektivt!

2. Nye effektive motorer

Selv om enkelte producenter har haft svært ved at slippe ideen om, at tungt er det samme som solid kvalitet, så går udviklingen imod mindre og lettere maskiner.

Værktøjsproducenterne benytter sig af nye, stærke materialer, smarte tekniske løsninger og ikke mindst en forbedret batteriteknologi. Det gør alt sammen, at de kan lave maskinerne mindre og lettere.

Det er en kæmpe fordel, hvis man er håndværker og dagligt skal løfte fx en skruemaskine flere hundrede gange. Men for os andre er det altså også rart at kunne bygge et redskabsskur uden at få hold i nakken.

DOWNLOAD HELE ARTIKLEN og se vores bud på lækkert værktøj anno 2016.

Årets værktøj 2016

Tegra er en af de producenter, der bliver ved med at lancere nye, lækre handsker.

3. Gør arbejdet til en fest

Det skal være både behageligt og sjovt at arbejde, uanset om man er professionel eller gør det selv’er. På prof-markedet er der de seneste år kommet fokus på komfort, og de lækre produkter er stadig primært rettet mod dem, der skal bruge dem dagligt. Men intet forhindrer heldigvis os andre i at handle som de professionelle.

Arbejdshandskerne har udviklet sig hastigt fra strikkede vanter med gummidupper til et væld af modeller i smarte materialer og med mange forskellige funktioner, tilpasset specifikke opgaver og vejrforhold.

4. Værktøjet tænker selv

At værktøj er “intelligent” kan bl.a. betyde, at det kan arbejde sammen med andre enheder. Det er Ryobis serie “Phone Works” er godt eksempel på. Serien af værktøjer kan kobles sammen med din mobiltelefon, der så klarer mange af de ting, der ellers ville kræve display og lignende.

Vi har testet afstandsmåler, laservaterpas, inspektionskamera, fugtmåler og infrarødt termometer, og de virker. Men når det er sagt, så er det altså kun første seriøse bud på en trend, der lige skal have slebet lidt kanter for at bliver rigtig smart.

LÆS OGSÅ: Mobil-værktøj til gør det selv-manden