Kap/geringssaven er genial til at kappe brædder over og til at save indfatninger og andet i smig. Men savens anvendelsesmuligheder bliver endnu flere, hvis du køber et godt bord til den. Så kan du meget nemt og hurtigt save en endeløs række brædder i præcis samme længde uden at skulle måle undervejs. Og du får understøttet dine brædder, så de bliver lettere at håndtere, også selv om brædderne er op til flere meter lange.

Vælg den solide model

Et savbord til en kap/geringssav består af et stel på ben, der kan klappes sammen. Oven på stellet monterer du værktøjsholdere, hvori din kap/geringssav kan sættes fast. Mange værktøjsholdere er udstyret med bæregreb og fødder, så du kan lade saven sidde fast i holderne og løfte holderne af bordet. Så er saven klar til at blive sat hurtigt fast igen i en fart, næste gang du har brug for at bruge den.

Bordet kan trækkes ud, så du kan placere lange emner på det. For enden af udtrækkene sidder der emneholdere, der kan være en plade eller en rulle, som de lange brædder kan hvile på. Og de fleste emneholdere er forsynet med et længdestop, som du kan køre op, så brættet støder på. På den måde kan du måle den rette længde op én gang og så kopiere igen og igen, blot ved at støde de næste brædder op imod emnestoppet.

Alfa og omega er dog, at bordet er solidt og kan stå fast, så det ikke vakler, når du saver. Det kræver solide dele og gerne mulighed for at justere et af benene i højden, så bordet kan stå lige på et ujævnt underlag. Det krav kan kun nogle af de testede save leve op til. Et enkelt er meget ustabilt. Endelig skal du naturligvis sikre dig, at bordet passer til din sav.