Når vi nu ser alt fra kraftfulde kap/geringssave til større parkmaskiner komme i batteriversioner, er det den foreløbige kulmination på en imponerende udvikling.

Batteri-teknologien har virkelig haft fart på, og samtidig er værktøjernes motorer blevet udviklet til at kunne køre bedre og meget længere på batteriernes energi.

Specielt de kulfri motorer med deres meget lavere energiforbrug har her haft betydning, men det er først og fremmest den kolossale forøgelse af batteriernes amperetimer (Ah), som har sat dagsordenen. Mens batteriets volt definerer spændingen, fortæller amperetimerne, i hvor lang tid batteriet kan holde denne spænding, og bare inden for de senere år er denne tid fordoblet eller mere.

Når 1,5 Ah således tidligere var standard, ser vi nu masser af batterier på både 4 og 5 – og helt op til 6 Ah.

Kort sagt er vi vidner til et kapløb mellem værktøjsproducenterne på amperetimerne, men der bliver også tænkt i andre baner: vægten af batteriet, hvordan det oplades, og hvor meget det kan tåle af slag eller vand forbedres hele tiden, og det er naturligvis batterierne til profferne, som går foran. De nye ideer vil dog også komme os gør det selv’ere til gode.

For hvis det går, som det plejer, vil det smarteste af det, vi i dag ser udviklet til profferne, om få år dukke op i gør det selv-versioner.

Vi glæder os allerede ...