Vi har fundet det bore-/skrue-værktøj, som har skilt sig mest ud i 2015 og gjort sig fortjent til titlen som årets bedste akku-værktøj. Se dem alle her.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Gør Det Selvs nyeste test af 18 V bore-/skruemaskiner

Bosch IXO

Bosch IXOSuccesen taler for sig selv. Bosch Ixo har nu er solgt i over 14 millioner eksemplarer verden over.

I denne femte version oplades den lille maskine via et USB-kabel, og du kan vælge mellem to former for LED-spot.

Set til 400 kr. - www.bosch.dk

Skil Master 2899 MA

Skil Master 2899 MADenne robuste og stærke maskine fra Skil blev “Godt Køb” i årets store test.

Den skruer/ borer med op til hele 65 Nm, og som hjemmehåndværker får du her en næsten professionel maskine til en rigtig god pris.

Set til 1099 kr. - www.skil.dk

Spit 218 Lithium Speed 55

Spit 218 Lithium Speed 55En god gipsskruemaskine er lykken, når du skal sætte rigtig mange gipsplader op. Og nu fås de også på batteri.

Spits seneste model vejer kun 2 kg, kører på 18 volt (4,2 Ah) batteri og kan bruges til både båndede og løse skruer.

Set til 4700 kr. - www.spit.dk

Black+Decker ASD18

Black+Decker ASD18

Med det smarte “autosense” skiller Black+Deckers nyeste bud på en skrue-/boremaskine sig virkelig ud. Det velkendte hjul til trinindstilling af momentet er fjernet, og i stedet sørger indbygget elektronik for at stoppe maskinen, når fx skruehovedet møder underlaget, og modstanden derved øges.

I vores test virkede teknikken stort set upåklageligt med både små og store skruer. Og er du ikke tilfreds med, hvor langt skruen er nede i træet, holdes startknappen blot inde: Så fortsætter tilspændingen nemlig i ryk af ¼ omdrejning ad gangen.

Set til 1300 kr. - www.blackdecker.dk

Bosch GSR18 V-EC FC2

Bosch GSR18 V-EC FC2FlexiClick kalder Bosch deres nye skrue-/boresystem, der kommer med fire forskellige forsatser – inklusive den helt unikke borehammer-forsats.

Med den sat på transformeres maskinen til en kraftfuld SDSplus-borehammer med en slagkraft på hele 1 joule.

Set til 5400 kr. - www.bosch.dk

Milwaukee M12 CH

Milwaukee M12 CHFor blot få år siden var borehammere store og tunge, men nu fås de på under 2 kg og på 12 volt batterier, som denne lækre, kompakte og supereffektive Milwaukee.

I vores test udfordrede vi maskinen ved at bore 5 cm dybe huller i granitsten med et 8 mm hammerbor. Efter 20 boringer, og det samme antal minutter, var der stadig 50 % energi tilbage på det 4,0 Ah store batteri.

Set til 3185 kr. - www.Milwaukeetool.dk

Stanley Fatmax FMC010LB

Stanley Fatmax FMCO10LBStanley Fatmax er kendt for fortrinligt håndværktøj, men i år har de også lanceret en række ret lækre akku-værktøjer til konkurrencedygtige priser.

Et godt eksempel er deres lille, men kraftfulde 10,8 volt skrue-/ boremaskine. Den er blot 19 cm lang og trækker op til 27 Nm. Borepatronen kan holde boreskafter op til 10 mm, og maskinen har to hastigheder op til 1200 omdr./min. og kan bore i træ med op til 25 mm bor.

Set til 1150 kr. - www.stanleyworks.dk

Er du abonnent? Se årets værktøj med det samme

Som abonnent på magasinet kan du hente hele oversigten over årets værktøj med det samme – så er ønskesedlen klaret!

Er du ikke abonnent, kan du hurtigt blive det her for bare 19 kr. Du får dit abonnementsnummer med det samme, så du hurtigt kan oprette en profil og få adgang til HELE Gør Det Selv.

Ét batteri – masser af muligheder

Konceptet med ét batteri, der kan flyttes rundt på forskellige værktøjer i samme volt-klasse, har for alvor bidt sig fast. Alle de førende værktøjsproducenter har i dag store serier, der passer på det samme batteri, og fordelene for både forbrugere og producenterne er til at få øje på. For værktøjsproducenterne handler det om at fastholde kunderne, som er tilbøjelige til at holde sig til mærket, hvis de i forvejen har et godt batteri liggende. For os forbrugere er gevinsten, at batterierne typisk er den dyreste del af maskinen. Sælges maskinen uden batteri (som solo-model), er den meget billigere. Og du får uden tvivl meget mere for pengene end for bare få år siden. At batterierne så er i en rivende udvikling, hvor et 18 volt/1,5 Ah, der er købt sidste år, kan synes lidt tamt og allerede gammeldags, er så en helt anden sag …