Ikke alle skruemaskiner egner sig lige godt til alle opgaver. Ligesom der er forskel på frisørens og skrædderens saks, har gardinmontøren og tømreren brug for en skruemaskine med forskellige egenskaber. Håndværkere har den erfaring, der skal til for at vælge den helt rigtige maskine, som passer til netop deres daglige opgaver. Som gør det selv-folk har vi også forskellige behov. Selv om vi breder os ud over flere faggrupper, er der forskel på, om vi skal vedligeholde sommerhuset, hænge billeder op, samle Ikea-møbler i lejligheden eller er i gang med et større selvbyggerhus.

Når du køber en ny bil, vil du sikkert kigge på bilens design, men sikkert også på, hvor stærk motoren er. Det samme skal du gøre, når du vælger ny akkumaskine.

Det er batteriernes spænding, der afgør, hvor mange “hestekræfter” boremaskinen har. Selv om du stadig finder maskiner med batterier af typen nikkelcadmium eller nikkelmetalhydrid, har vi her valgt at fokusere på det mest moderne batteri, nemlig litiumion. Batterierne består af celler, der hver især leverer 3,6volt. Det vil sige, jo flere celler, jo flere volt.

Her ser vi på 10,8 – 14,4 – 18 og 36 volt. I hver af de fire grupper har vi beskrevet, hvad maskinerne kan klare, hvilke opgaver maskinerne egner sig til, og fordele og ulemper ved de forskellige størrelser maskiner.