Borehammer test: Vi tester 5 stærke borehamre

Borehamre pløjer igennem selv den hårdeste betonvæg.

En slagboremaskine er en fin maskine, når du fx skal bore i mursten. Men er der tale om en mur i beton, kommer du ikke langt uden en borehammer. Her er der både skruet ned for omdrejningerne og antallet af slag. Til gengæld er slagene en hel del større og mere kraftfulde, og det gør borehammeren i stand til at slå sig gennem den meget hårde beton.

LÆS OGSÅ: Test af borehamre med ledning

De større slag kan blandt andet lade sig gøre på grund af borehammerens smarte SDS-fæste. Det holder nemlig godt fast om boret, mens det samtidig giver mulighed for, at boret frit kan bevæge sig nogle millimeter ud og ind.

Batterimaskiner med power

I testen her har vi valgt at fokusere på borehamre på batteri. Prisen er ikke overraskende en del højere sammenlignet med maskiner på 230 volt, og du skal regne med at betale cirka det dobbelte. Til gengæld slipper du for den besværlige ledning, forlængerledninger og bekymringer om at have en stikkontakt inden for rækkevidde.

Som vores test viser, så behøver du dog på ingen måde gå på kompromis med hensyn til power, bare fordi du dropper ledningen. De stærkeste modeller præsterer helt på højde med de kablede udgaver, og de kan tilmed blive ved længe, før batterierne er flade.

Nogle af deltagerne kan endda bruges som elmejsel, når du skal have fliserne på badeværelset eller i køkkenet ned i en fart.

Borehammer test: Sådan har vi gjort

Styrken målte vi ved at bore seks krævende 10-mm-huller i en betonsten, mens vi tog tid. Bagefter testede vi udholdenheden ved at bore videre, indtil batterierne var helt flade. En enkelt borehammer kom med to batterier, som begge tæller med.

Under vores arbejde med maskinerne har vi løbende vurderet deltagernes ergonomi og kvalitet. En borehammer skal være solid og langtidsholdbar. Men den kan også blive så solid, at det går ud over betjeningen, da maskinen kan blive både tung og klodset. Det kan derfor være svært at finde den rette balance.

Uafhængig borehammer test

Magasinet Gør Det Selv er 100 procent uafhængigt af producenter, annoncører og andre interessenter.

Vores testredaktør undersøger markedet for, hvad der findes, og håndplukker selv alle de maskiner, han vil teste.

Alle deltagere bliver udsat for de præcis samme hårde tests, som du kan læse nærmere.

Vi har testet disse 5 borehamre

EINHELL HEROCCO
RYOBI R18SDS-0
AEG BBH 18C-0
DEWALT DCH133M1
MAKITA DHR182Z

HENT HELE TESTEN og se, hvilken borehammer der blev den store vinder af vores borehammer test.