Borehammer test: Vi tester 8 stærke akku-borehamre i vores borehammer test

Denne test er fra 2018 - se vores nyeste test her: Test af borehamre

Akku-borehammeren er reelt en 3-i-1-maskine. De fleste modeller kan nemlig også bruges som almindelige boremaskiner med eller uden slag – og endda som skruemaskine. Men det er hammerfunktionen, der er interessant, da du med den kan bore i hårde materialer som beton og stål.

Det kræver til gengæld masser af energi fra motor og batteri at kunne bore i de hårde elementer. Vores test af borehamre viser, at de nyeste akku-modeller generelt er rigtig gode til arbejdet. Men hvis du skal bruge dem til større byggeprojekter, vil en maskine med for få kræfter gøre arbejdet svært og mere tidskrævende.

Her så vi en afgørende forskel på de billige og de dyre borehamre. For omkring 1.500-2.000 kroner kan du få en solid allroundmaskine. De fleste leveres uden batteri og lader.

Borehammer test: Sådan har vi testet

Alle maskiner er testet med 10 mm bor i beton i dybder på 15-20 centimeter for at se, om de mister pusten undervejs.

Vi har prøvet. hvor let det er at skifte mellem bor til hammerfunktion (pneumatisk) og almindelige bor, der skal bruges med ekstern borepatron. Her kan der være store forskelle – ikke mindst hvor besværligt det er at skifte.

De øvrige borefunktioner med og uden slag afprøves også i forskellige materialer som træ og mursten.

Er maskinen tung at arbejde med – især fortil – og er der så mange vibrationer, at den føles anstrengende at bruge en hel dag? Vi har afprøvet, om greb og støttehåndtag giver et godt greb i maskinen – også med svedige hænder.

Vi har testet disse 8 borehamre i vores borehammer test

  • AEG BBH 18-0
  • MAKITA DHR165Z
  • WORX WX390
  • METABO KHA 18 LTX
  • RYOBI R18SDS-0
  • MILWAUKEE M18 CHPX-0
  • DEWALT DCH133M1
  • BOSCH UNEO MAXX 18 V

HENT HELE TESTEN og se, hvilken borehammer der klarede vores borehammer test.

VIGTIGE DETALJER NÅR DU VÆLGER AKKU-BOREHAMMER
DYBDESTOP: Til rawlplugs er det en vigtig funktion, som ikke skal undervurderes, når du køber en borehammer.
BOREHOVED: Da en borehammer oftest anvender pneumatisk bor (system, der bruger sammenpresset luft), skal du sikre dig, at der også følger et normalt borehoved med maskinen.
FREM/TILBAGE: Skydes fra side til side og låser maskinen i midterposition. Det skal være let at betjene, når du holder maskinen.
TÆND-SLUK-KNAP: Afbryderen skal være let at aktivere og styre, når du bruger den til at regulere hastigheden.
OMDREJNINGER OG SLAG: Omskifteren kan skifte mellem hammerfunktion og almindelig borefunktion. Det er vigtigt, at der er energi i slagene, når der bores i fx beton og andre meget hårde materialer. Sørg for, at maskinen kan køre med forskellige hastigheder.
HOVEDGREB: Der skal være plads til et fast greb om borehammeren med arbejdshandsker på. Nogle greb har indbygget vibrationsdæmper.
STØTTEHÅNDTAG: Det er rart med et støttehåndtag, som gør det let at holde maskinen præcist mod væggen. Hvis maskinen ikke har dette håndtag, skal det være muligt at få et godt greb forrest.
VOLT OG AMPERE: Jo flere ampere (Ah), desto længere tid har maskinen strøm. Der bør være en indikator på batteriet eller maskinen, der viser strømniveauet.
PRIS UDEN BATTERI/LADER: Maskinerne i testen er uden batteri og lader. Det er fint, hvis du i forvejen har produkter til samme batteriserie. Ellers kan det snildt komme til at koste 1.000 kr. eller mere.