Borehammer test: Vi tester borehammerens hastighed med bor på 6 og 12 mm.

Vi tester borehammerens hastighed med bor på 6 og 12 mm.

En almindelig slagboremaskine er glimrende til at bore huller i mursten. Men i beton må den ofte give op. Det skyldes, at den roterer omkring hele 3.000 gange og laver ca. 40.000 bittesmå slag hvert minut.

Hos borehammeren går det en del langsommere. Til gengæld er slagene meget mere kraftfulde. Det kan blandt andet lade sig gøre på grund af det smarte SDS-fæste. Det holder nemlig godt fast om boret, men giver det samtidig mulighed for frit at bevæge sig nogle millimeter ud og ind.

Høj vægt og power

Ingen af deltagerne i vores borehammer test havde problemer med den hårde beton. Men som forventet havde maskinernes vægt indflydelse på, hvor hurtigt det gik. Tunge borehamre er ofte mere effektive – simpelthen fordi vægten giver mere kraft bag slagene. Netop derfor blev vi overrasket af testens letteste borehammer, som slog flere af de tunge drenge.

Sådan har vi testet borehamre

I vores test er det vigtigste parameter hastighed. Det testede vi ved at bore huller med både 6 og 12 mm bor i hårde betonblokke.

En stor og stærk motor kan nemt komme til at koste på vægten. Og i sidste ende går det ud over dig, din ryg og dine arme. Derfor skulle de syv deltagere naturligvis forbi vægten.

Det er til dels muligt at kompensere for en høj vægt med en god vægtfordeling og mulighed for fx at justere grebene. Derfor har vi også sammenlignet og vurderet ergonomien.

Til sidst har vi set på det tilbehør, der fulgte med de syv maskiner.

Uafhængig test

Magasinet Gør Det Selv er 100 % uafhængigt af producenter, annoncører og andre interessenter. Vores testredaktør undersøger markedet for, hvad der findes, og han håndplukker selv alle de maskiner, han ønsker at teste. Alle deltagere bliver udsat for de præcis samme hårde tests, som du kan læse nærmere beskrevet i artiklen.

Leder du efter en borehammer på batteri? Her finder du vores nyeste test.

Vi har testet disse 7 borehamre

  • MAKITA HR2470
  • BOSCH PBH 2500 RE
  • STANLEY FME1250K
  • RYOBI RSDS600-K
  • BOSCH GBH 2-26 F
  • DEWALT D25033K
  • METABO KHE 2444

HENT HELE TESTEN og se, hvilken borehammer der blev den store vinder.