Brølstærk borehammer

Milwaukees nye borehammer på batteri er et fantastisk eksempel på, hvad gode akkumaskiner i dag kan præstere af kraft.

Fortidens borehamre var tunge og temmelig uhåndterlige, og de var oftest også overdimensionerede til mindre opgaver. Sådan er det bestemt ikke længere, og Milwaukees M12 CH borehammer er her et prima eksempel. Med en vægt på kun 1,9 kg er den utrolig nem at håndtere, samtidig med at den er brølstærk.

Modellen har sin spidskompetence med 6-10 mm hammerbor og bør maksimalt belastes med 13 mm bor. Den er således udviklet til byggepladsens mindre monteringsopgaver. Og til disse opgaver er den da også suveræn, den bliver ved og ved.

VI TESTER: Se vores nyeste borehammer test

Vi udfordrede maskinen ved at bore 5 cm dybe huller i en granitsten med et 8 mm hammerbor. Efter 20 boringer, og det samme antal minutter, var der stadig 50 % energi tilbage på det 4,0 Ah store batteri. Ganske enkelt imponerende!

Borehammer med kulfri motor

Ladetilstanden aflæses tydeligt i fire trin på lysende dioder. Laderen oplader på 80 minutter, og med to medfølgende batterier vil der yderst sjældent opstå stop i arbejdet. Derudover er motoren kulfri, hvilket betyder, at Milwaukee har kunnet reducere motorens størrelse, men alligevel få mere kraft og moment ud af batteriet, end hvis motoren havde været med traditionelle kulbørster.

Boret udskiftes nemt i SDS-borepatronen, og der er glimrende LED-lys på borestedet. Grebet er stort og rummeligt og forsynet med blød, skridsikker belægning. Der omskiftes hurtigt mellem hammerboring og almindelig boring på en drejeknap med tydelig signatur for indstillingen.

Milwaukee M12 CH leveres i robust kuffert med lynoplader og to stk. 12 volt 4,0 Ah batterier til 3185 kroner. Og de medfølgende batterier kan anvendes til ca. 50 andre Milwaukee 12 V værktøjer.

LÆS OGSÅ: Nedbrydningshammer til det tunge arbejde

Andre læser lige nu ...

Mere fra kategorien Boremaskine