Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Borehammer i letvægtsudgave

Print Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Borehammeren var tidligere et stort, tungt og dyrt stykke værktøj. Den tid er for længst forbi, og Worx' nye model tegner fremtiden.

En borehammer perfekt til huller i beton

Worx' nye WX 390 skriver sig ind i en fin række af letvægtsborehamre på batteridrift til nogenlunde overkommelige priser. Det er bestemt et værktøj, der er værd at overveje, hvis du jævnligt har behov for at bore almindelige montagehuller i beton. For her er en borehammer så langt bedre til opgaven end fx slagboremaskinen, som i øvrigt heller ikke tåler det hårde arbejde ret godt, hvis den i længden skal bevare et nøjagtigt rundløb.

WX 390 vejer 1,5 kg, og den har en slagenergi på 1,2 J (joule). Det er fint højt, og vi ved af erfaring, at slagenergien er en udmærket rettesnor for maskinens effekt, men den kan ikke stå alene. Antal slag pr. minut og omdrejninger pr. minut har således også betydning. Men i praktisk afprøvning med et 8 mm bor lever maskinen fint op til vores forventninger, trods sine kun maks. 900 omdr./min.

LÆS OGSÅ: Hvornår skal jeg bruge betonbor?

Selvstående borehammer med fin batteritid

Producenten opgiver maks.-størrelsen på bor til beton til 13 mm. Det kan maskinen da også lige gennemføre, men et 8 mm harmonerer altså bedre med realiteterne i så let en maskine. Og 8 mm er da også en borstørrelse, som rækker fint til langt de fleste gængse monteringsopgaver i betonvægge. WX 390 er en kompakt og velformet maskine, og så kan den stå på sin batterifod – smart!

Batterikapaciteten er 2 Ah ved 20 volt, og det giver pænt med arbejdstid på en opladning. Et ekstra batteri er dog altid velkomment, da ladetiden er omkring 1 time. Slaget kan frakobles, og der medfølger en almindelig borepatron til udskiftning. Endelig har maskinen et indbygget, men ret svagt LED-arbejdslys.

VI TESTER: Se vores nyeste borehammer test

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
Du er ved at købe adgang til:
Anmeldelse: Borehammer i letvægtsudgave
Total pris: null kroner
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kroner
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage