En bordrundsav er et fantastisk stykke værktøj, som kan en masse ting. Men ligesom alt andet skal den behandles med største respekt, for ellers kan det gå galt. Først og fremmest skal du sørge for, at saven står fast.

Den skal være stabil, underlaget skal være plant, så den ikke vipper, og allerhelst skal bordrundsaven være boltet fast til gulvet. De mindre bordmodeller skal du gøre fast til dit arbejdsbord – og så skal du sikre dig, at dét ikke kan vælte. Du skal også sørge for rigelig udenomsplads, så du kan komme til med lange emner, brædder, plader osv.

Og du skal kunne stå komfortabelt selv; det kræver, at savbordet har en højde, der er passende for dig, og at du er omhyggelig med at fjerne alt fra gulvet, som du kan snuble i. Klodser og bræddestumper er farlige – og savsmuld bliver uhyggeligt glat på et malet gulv. Vi gentager fra første lektion, at du som udgangspunkt skal holde fingrene fra klingen og lade være med at fjerne sikkerhedsskærm og spaltekniv.

De kan begge fjernes, og i sidste lektion skal vi nok vise dig, hvordan det gøres, og hvornår det er forsvarligt. Tager du det sikkerhedsudstyr på, som vi viser på næste side, og bruger du hovedet hele tiden, så du ikke begår de fejl, vi også viser – så er du godt kørende. Og du vil om meget kort tid ikke kunne forstå, hvordan du har kunnet arbejde uden en bordrundsav.