Vi har fundet det save-/skære-værktøj, som har skilt sig mest ud i 2015 og gjort sig fortjent til titlen som årets bedste akku-værktøj. Se dem alle her.

MILWAUKEE SMS 216

Milwaukee Det er ret imponerende, at der nu laves kap/geringssave på batteri, og ikke mindst Milwaukees nye model var overbevisende i vores test.

Designet er kompakt og robust, den vejer kun 14 kg, og maskinen er i det hele taget overraskende kraftfuld og ikke mindst super præcis i sine snit.

Set til 4350 kr. (uden akku og lader) - www.milwaukeetool.dk

STANLEY FMC650B/FMC650M2

Stanley Alle har brug for en god stiksav i ny og næ, og i år kom Stanley Fatmax med en særdeles effektiv model, som både kan holde U- og T-klinger.

Saven har tre forskellige penduludsving afhængigt af opgaven, og en integreret blæser holder savlinjen fri for støv og snavs.

Set til 800 kr. (uden akku og lader) - www.stanleyworks.dk

BOSCH PST 10,8 LI

BoschSmart sav på 10,8 volt, som du både kan bruge som stiksav og som bajonetsav. Med det unikke SDSsystem ændrer du blot klingens retning!

Savedybden er 30 mm, hvilket betyder, at du både kan save småt, fx til en ny stikkontakt og save stort, fx hul til en ny køkkenbordsvask.

Set til 799 kr. - www.bosch.dk

WORX HANDYCUT

Worx

Til mindre saveopgaver på trang plads har Worx i år lanceret denne lille fikse sav med lasersigte på skærelinjen og en skæredybde på 27 mm.

Du skifter klingen ud alt efter materialet, og der medfølger klinger, så du både kan skære i træ, metal, fliser, gipsplader og plast.

Set til 1300 kr. - www.hpschou.com

MAKITA DHS710

Makita Seneste trend fra Makita er maskiner, der kører med 2 x 18 volt batterier, så du får hele 36 volt til rådighed! Den nye rundsav DHS710 er et fremragende eksempel på, hvor godt det virker, og saven fik da også alle fem stjerner i vores test.

En særlig fornøjelse er rundsavens motorlyd, der er en dæmpet summen og i øvrigt typisk for mange af Makitas kvalitetsmaskiner. Dybdeindstillingen på snittet går ned til 68,5 mm.

Set til 4000 kr. - www.makita.dk

METABO MT 18 LTX

Metabo Multicuttere på batteri er ikke nyt, men det er faktisk først i år, at Metabo er kommet med deres bud. Til gengæld har de givet den fuld gas og lavet et værktøj med samme høje ydeevne som en 230 volt maskine. Og de har udstyret maskinen med elektronik, der sikrer konstant hastighed også under belastning.

Værktøjsholderen kan tilpasses tilbehøret fra andre producenter, og der er dobbelt LED-lys.

Set til 1499 kr. - www.metabo.dk

RYOBI RRS1801M

RyobiRyobi ligger i front, når det gælder mængden af nyt akku-værktøj, der sendes på markedet. Og med deres bajonetsav får du en både stærk og handy maskine med en skærekapacitet på 180 mm i træ.

Saven klarer helt op til 3100 omdr. pr. min., og der er værktøjsfrit klingeskift, variabel hastighed og indbygget anti-vibrationssystem.

Set til 600 kr. (uden akku og lader) - www.Ryobitools.dk

Er du abonnent? Se årets værktøj med det samme

Som abonnent på magasinet kan du hente hele oversigten over årets værktøj med det samme – så er ønskesedlen klaret!

Er du ikke abonnent, kan du hurtigt blive det her for bare 19 kr. Du får dit abonnementsnummer med det samme, så du hurtigt kan oprette en profil og få adgang til HELE Gør Det Selv.