Vi har i artiklen beskrevet de ting, du helt konkret skal forholde dig til, når du står i butikken med kædesaven i hånden. Derudover er der en håndfuld ekstra råd, som skovhuggeren mener, du skal være opmærksom på:

Ergonomi er en individuel oplevelse. Tag fat i maskinen og fornem, om den ligger godt i netop dine hænder. Prøv at trykke på knapperne, så du kan fornemme, om de sidder godt placeret.

LÆS OGSÅ: Test af kædesave

Vægten hænger oftest sammen med motorkraften: jo stærkere, jo tungere. Find nogle save, der er så stærke, at de dækker dit behov, og lad dernæst vægten indgå i overvejelserne, fordi en let sav skåner dine skuldre, dine arme og din ryg under arbejdet.

Vibrationer er ubehagelige, så jo færre, jo bedre. Generelt hænger det sammen med prisen. Færrest vibrationer finder du i semiprofessionelle eller professionelle save, fordi de er designet til at blive brugt i mange timer i træk.

Støj er ikke godt, hverken for dig eller naboen. Du skal altid bruge høreværn, så hvor meget støjniveauet bør vægte, må afhænge af, om du primært skal bruge saven i haven – tæt på naboer og andre mennesker, der kan føle sig generet af larmen – eller om du kun skal bruge saven langt ude i skoven.