Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Test af kap-/geringssave 2018

Print Gem artikel

Når du skal save i vinkler, og snittene skal være snorlige, så er kap-/geringssaven uundværlig. Vi tester fem mobile præcisionssave på batteri. De overrasker alle med masser af kræfter og overskud, men der er store forskelle, når vi blandt andet zoomer ind på detaljerne og tester præcisionen.

Test af kap geringssave: Med en kap-/geringssav på batteri kan du nemt rykke arbejdet ud i haven.

Med en kap-/geringssav på batteri kan du nemt rykke arbejdet ud i haven.

Intro

Log ind eller køb adgang for at læse dette afsnit

Denne test er fra 2018 - se vores nyeste test her: Test af kap geringssave

Kap-/geringssaven er et genialt stykke værktøj. Den gør det fx supernemt at lave vinklede snit til pæne samlinger, og så saver den helt lige hver gang. Og skal du i gang med en ny terrasse eller et lignende projekt, hvor der skal saves ens emner på samlebånd, findes der næppe en mere velegnet sav til opgaven.

Selvom udvalget af batteridrevne kap-/ geringssave løbende vokser, er en stor del af maskinerne på markedet i dag stadig så dyre, at de ikke for alvor er aktuelle for den almindelige gør det selv’er. Det er dog lykkedes os at finde fem maskiner på 18 volt, der alle kan findes på hylderne i byggemarkedet og i diverse netbutikker til 4.000 kr. eller mindre uden batteri og lader

Et imponerende felt

Selvom der er forskel på, hvor hurtigt savene arbejder, så er vi ret begejstrede over det samlede felt. De saver nemlig alle med et fint overskud, og når man tænker på, at de krævende opgaver bliver løst af maskiner, der drives af relativt små batterier på bare 18 volt, så er det voldsomt imponerende.

Selvom alle effektivt arbejder sig gennem træet, så er der store forskelle, når vi tager et nærmere kig på næsten alt andet ved de fem deltagere. Mens nogle save er sparsomme med de lækre detaljer, så har testvinderen dem i overflod. Og det er i den grad det, der er med til at sikre sejren.

Der er også store forskelle på de opgaver, savene er i stand til at gabe over. Den mindste kapacitet fandt vi hos Makita. Det skyldes, at den primært er designet til mindre lister og derfor ikke har udtræk. Til gengæld havde den en meget fintandet klinge, der gav det pæneste og reneste snit.

LÆS OGSÅ: Bliv ekspert i kap geringssaven på 5 minutter

Vi har testet:

 • MAKITA DLS600Z
 • METABO KGS 18 LTX 216
 • MILWAUKEE M18 FMS190
 • RYOBI R18MS216
 • DEWALT DCS365

Log ind eller køb adgang for at læse dette afsnit

Kap geringssav test: Vi har testet disse 5 kap-/geringssave

MAKITA

DLS600Z

Pris uden batteri: 3.900 KR.
Omdrejninger/min.: 5.000
Klingestørrelse: 165 MM

METABO

KGS 18 LTX 216

Pris uden batteri: 3.400 KR.
Omdrejninger/min.: 4.200
Klingestørrelse: 216 MM

MILWAUKEE

M18 FMS190

Pris uden batteri: 4.000 KR.
Omdrejninger/min.: 5.000
Klingestørrelse: 190 MM

RYOBI

R18MS216

Pris uden batteri: 2.800 KR.
Omdrejninger/min.: 3.200
Klingestørrelse: 216 MM

DEWALT

DCS365

Pris uden batteri: 2.750 KR.
Omdrejninger/min.: 3.750
Klingestørrelse: 184 MM

Sådan tester vi

Log ind eller køb adgang for at læse dette afsnit

Jo større emner en kap-/geringssav kan gabe over, desto mere alsidig er den. Vi tester kapaciteten og sammenligner de store forskelle.

Alle savene har faste vinkelindstillinger, hvor de selv falder i hak. Men for at teste, hvor nemt det er at indstille savene på skæve vinkler, laver vi fem snit på 18°. Snittene samles i en stjerne, der hurtigt afslører den mindste unøjagtighed.

Vi tester også funktioner som dybdeindstilling, lasermarkering og arbejdslys. Desuden måler vi, hvor meget plads der kræves bag ved saven. Det afgør nemlig, om der er plads nok til saven på dit arbejdsbord i værkstedet.

KAPACITET

Vi tester kapaciteten, når vi saver lige over med en gering på 0°, når geringen er 45°, og når selve klingen kippes 45° til begge sider.

PRÆCISION

Vi laver fem snit på 18° og samler dem i en stjerne. Unøjagtigheden i hvert snit ganges med fem og bliver meget tydelig.

FUNKTIONER

Vi tester funktioner som bordforlænger, skruetvinge og dybdestop og vurderer både kvaliteten og funktionaliteten.

PLADSKRAV

Vi måler afstanden bag anlægget. Når maskinen skal opbevares, eller du skal finde plads på arbejdsbordet, er den afgørende.

KARAKTERGIVNING

Den samlede karakter er et vægtet gennemsnit af disse fire elementer: kapacitet, præcision, funktioner og pladskrav.

Resultaterne

Testvinder

Log ind eller køb adgang

Log ind eller køb adgang for at læse dette afsnit

Det vrimler med fede detaljer

METABO KGS 18 LTX 216

Kvaliteten er helt i top, og saven kan uden problemer skære selv de brede hylder. Desuden er den proppet med godt udtænkte funktioner, der gør arbejdet til en leg.

Når vi tester værktøj, er der mange ting, der er målbare, og som nemt kan sammenlignes i et skema. Men ofte er det de små detaljer som en god placering af knapper eller en letkørende slæde, der giver følelsen af høj kvalitet og gennemtænkt ingeniørarbejde. Metabo præsterede både godt på det, der kan måles, og det, der ikke kan. Og den skilte sig tydeligt ud under arbejdet.

Saven var ikke bare let at gå til og let at indstille. Den leverede også et topresultat i to af vores fire deltests og var en fornøjelse at arbejde med. Og så er den simpelthen proppet med lækre og geniale detaljer, der gør arbejdet til en leg.

Den har fx en lasermarkering, der er tydelig og skarp nok til at arbejde med, og bordudvidelser på begge sider, som gør det en del nemmere at håndtere større emner.

Kan gabe over det meste

Den største styrke ligger dog i evnen til at gabe over emner på helt op til 65 x 305 mm. Det gør den særdeles alsidig og betyder, at den både kan afkorte hylder til reolen og bruges, når der skal bygges med kraftigt tømmer. Prisen er slæden, der stikker langt bagud og kræver en del plads. Men det er en pris, vi er villige til at betale.

Log ind eller køb adgang for at læse dette afsnit

Skruetvingen kan monteres bag anlægget og er let at bruge. Med en knap frigøres gevindet, så man kan justere højden uden at skrue i en evighed.

Bordforlængeren på højre side har et indbygget afstandsstop til de korte emner. Det benyttes ved at vippe en lille pal op fra bordforlængeren.

Landet på højre side er forsynet med en skala med tydelige tal. Det gør det muligt at skære præcist, uden at tommestokken skal frem fra lommen.

Godt køb

Log ind eller køb adgang for at læse dette afsnit

Bedst til prisen

Med en pris på bare 2.800 kr. uden og 3.750 kr. med batteri og lader har Ryobi skabt en imponerende sav til prisen. Især den sidemonterede slæde er lidt af en genistreg. Den giver nemlig en stor kapacitet, uden at saven kræver en masse plads bag ved anlægget. Det er en sjælden kombination. Kniber det fortsat med plads til opbevaring i værkstedet, kan det lange savespor også klappes sammen, så saven heller ikke fylder unødigt på forsiden. Saven er derudover udstyret med skruetvinge, kip til både venstre og højre, bordforlænger og dybdestop. Funktioner, som vi savnede ved flere dyrere maskiner. Kort sagt får du ekstremt meget sav for pengene. En ekstra bonus er, at saven er en del af Ryobis værktøjsserie One+, hvor mere end 100 maskiner kan benytte de samme 18-voltsbatterier.

Magasin-artikel

Hent magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

Kap geringssav test
Kap geringssav test
Kap geringssav test
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
Test: Test af kap-/geringssave 2018
Total pris: null purchase.price.currency
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kr.
  • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
  • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
  • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage