Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Test af kap-/geringssave 2018

Print Gem artikel

Når du skal save i vinkler, og snittene skal være snorlige, så er kap-/geringssaven uundværlig. Vi tester fem mobile præcisionssave på batteri. De overrasker alle med masser af kræfter og overskud, men der er store forskelle, når vi blandt andet zoomer ind på detaljerne og tester præcisionen.

Test af kap geringssave: Med en kap-/geringssav på batteri kan du nemt rykke arbejdet ud i haven.

Med en kap-/geringssav på batteri kan du nemt rykke arbejdet ud i haven.

Om testen

Denne test er fra 2018 - se vores nyeste test her: Test af kap geringssave

Kap-/geringssaven er et genialt stykke værktøj. Den gør det fx supernemt at lave vinklede snit til pæne samlinger, og så saver den helt lige hver gang. Og skal du i gang med en ny terrasse eller et lignende projekt, hvor der skal saves ens emner på samlebånd, findes der næppe en mere velegnet sav til opgaven.

Selvom udvalget af batteridrevne kap-/ geringssave løbende vokser, er en stor del af maskinerne på markedet i dag stadig så dyre, at de ikke for alvor er aktuelle for den almindelige gør det selv’er. Det er dog lykkedes os at finde fem maskiner på 18 volt, der alle kan findes på hylderne i byggemarkedet og i diverse netbutikker til 4.000 kr. eller mindre uden batteri og lader

Et imponerende felt

Selvom der er forskel på, hvor hurtigt savene arbejder, så er vi ret begejstrede over det samlede felt. De saver nemlig alle med et fint overskud, og når man tænker på, at de krævende opgaver bliver løst af maskiner, der drives af relativt små batterier på bare 18 volt, så er det voldsomt imponerende.

Selvom alle effektivt arbejder sig gennem træet, så er der store forskelle, når vi tager et nærmere kig på næsten alt andet ved de fem deltagere. Mens nogle save er sparsomme med de lækre detaljer, så har testvinderen dem i overflod. Og det er i den grad det, der er med til at sikre sejren.

Der er også store forskelle på de opgaver, savene er i stand til at gabe over. Den mindste kapacitet fandt vi hos Makita. Det skyldes, at den primært er designet til mindre lister og derfor ikke har udtræk. Til gengæld havde den en meget fintandet klinge, der gav det pæneste og reneste snit.

LÆS OGSÅ: Bliv ekspert i kap geringssaven på 5 minutter

Sådan har vi testet kap-/geringssave

Jo større emner en kap-/geringssav kan gabe over, desto mere alsidig er den. Vi tester kapaciteten og sammenligner de store forskelle.

Alle savene har faste vinkelindstillinger, hvor de selv falder i hak. Men for at teste, hvor nemt det er at indstille savene på skæve vinkler, laver vi fem snit på 18°. Snittene samles i en stjerne, der hurtigt afslører den mindste unøjagtighed.

Vi tester også funktioner som dybdeindstilling, lasermarkering og arbejdslys. Desuden måler vi, hvor meget plads der kræves bag ved saven. Det afgør nemlig, om der er plads nok til saven på dit arbejdsbord i værkstedet.

Uafhængig test

Magasinet Gør Det Selv er 100 % uafhængigt af producenter, annoncører og andre interessenter. Vores testredaktør undersøger markedet for, hvad der findes, og han håndplukker selv alle de maskiner, han ønsker at teste. Alle deltagere bliver udsat for de præcis samme hårde tests, som du kan læse nærmere beskrevet i artiklen.

Kap geringssav test: Vi har testet disse 5 kap-/geringssave

 • MAKITA DLS600Z
 • METABO KGS 18 LTX 216
 • MILWAUKEE M18 FMS190
 • RYOBI R18MS216
 • DEWALT DCS365

Hent hele testen nu

Hent magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

Kap geringssav test
Kap geringssav test
Kap geringssav test
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
Test: Test af kap-/geringssave 2018
Total pris: 149 kr
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kr.
  • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
  • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
  • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage