Hvad gør man, hvis man vil bygge en ledningsfri rundsav, og ét enkelt batteri ikke giver den kræfter og kapacitet nok? Ja, man gør da bare plads til to batterier, og så er den klaret. Sådan har Makita tænkt, og vi kan kun konstatere, at det fungerer imponerende godt.

Den nye DHS710 kan nemlig holde to 18 voltbatterier på hver 4 Ah, og det skaber i den grad en kraftfuld sav med, ja – 36 volt spænding.

Når man har saven i hænderne, opleves den lige nummeret mindre end en standardsav med ledning. Men klingediameteren er 190 mm, så det er bestemt ikke en legetøjssav. Batterierne tilfører noget vægt, men ikke generende på nogen måde.

Saven er udrustet med de gængse funktioner, kæntring af klingen til 45° snit, dybdeindstilling op til 68,5 mm og et parallelanslag, der dog mangler en måleskala. Sålen er af trykstøbt letmetal, og hele kvalitetsindtrykket er højt.

En særlig fornøjelse er rundsavens motorlyd, som er en dæmpet summen og i øvrigt typisk for mange af Makitas kvalitetsmaskiner.

Vi har tidligere afprøvet ledningsfrie rundsave, og de har ikke været særlig overbevisende. Men det er Makitas fine sav, både med hensyn til styrke, ergonomi og præcision. Den egner sig fx perfekt som pladesav. Og den 9 mm MDF, som vi skærer på billedet, går den igennem, som var det smør, og saven har kræfter til meget, meget mere.

Ledningsfriheden har bestemt sine lyse sider under alt arbejde. Men særligt ved tagarbejde med afkortning af lægter og brædder, hvor du færdes usikkert med en ledning, har batteridriften en indlysende og praktisk fordel.

Fordelene har dog deres pris. Makitasaven med to batterier og lader koster omkring 4000 kr.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Test af rundsave

MAKITA DHS710 RUNDSAV

Trods det lille minus fortjener Makita alle fem stjerner for denne dejlige, kompakte og meget anvendelige rundsav.

Pris: 4000 kr.

www.makita.dk

+

Fin ergonomi med nemme indstillingslåse. Mange kræfter og stor udholdenhed.

÷

Ret dyr rundsav, og så savner vi en måleskala på parallelanslaget.