Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Stærk, præcis og fri rundsav

Print Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Med sin fine DHS710-rundsav beviser Makita, at selv det kraftkrævende el-værktøj har en stor fremtid for sig i ledningsfrie udgaver.

Hvad gør man, hvis man vil bygge en ledningsfri rundsav, og ét enkelt batteri ikke giver den kræfter og kapacitet nok? Ja, man gør da bare plads til to batterier, og så er den klaret. Sådan har Makita tænkt, og vi kan kun konstatere, at det fungerer imponerende godt.

Den nye DHS710 kan nemlig holde to 18 voltbatterier på hver 4 Ah, og det skaber i den grad en kraftfuld sav med, ja – 36 volt spænding.

Når man har saven i hænderne, opleves den lige nummeret mindre end en standardsav med ledning. Men klingediameteren er 190 mm, så det er bestemt ikke en legetøjssav. Batterierne tilfører noget vægt, men ikke generende på nogen måde.

Saven er udrustet med de gængse funktioner, kæntring af klingen til 45° snit, dybdeindstilling op til 68,5 mm og et parallelanslag, der dog mangler en måleskala. Sålen er af trykstøbt letmetal, og hele kvalitetsindtrykket er højt.

En særlig fornøjelse er rundsavens motorlyd, som er en dæmpet summen og i øvrigt typisk for mange af Makitas kvalitetsmaskiner.

Vi har tidligere afprøvet ledningsfrie rundsave, og de har ikke været særlig overbevisende. Men det er Makitas fine sav, både med hensyn til styrke, ergonomi og præcision. Den egner sig fx perfekt som pladesav. Og den 9 mm MDF, som vi skærer på billedet, går den igennem, som var det smør, og saven har kræfter til meget, meget mere.

Ledningsfriheden har bestemt sine lyse sider under alt arbejde. Men særligt ved tagarbejde med afkortning af lægter og brædder, hvor du færdes usikkert med en ledning, har batteridriften en indlysende og praktisk fordel.

Fordelene har dog deres pris. Makitasaven med to batterier og lader koster omkring 4000 kr.

REDAKTIONEN ANBEFALER: Test af rundsave

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
Du er ved at købe adgang til:
Anmeldelse: Stærk, præcis og fri rundsav
Total pris: null kroner
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kroner
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage