Batteri: 12V, 4,0 Ah
Omdrejninger: 3600/minut
Klingestørrelse: 140 mm Savedybde 90°/45°: 44/33 mm
Vægt: 3 kg inkl.

12 V batterier vejer og fylder mindre end de traditionelle 18 V batterier, og efterhånden kan en 12 V maskine præstere lige så meget som de billigste 18 V maskiner. Derfor besluttede jeg mig for at teste denne 12 V sav fra Milwaukee på samme måde, som vi tester 18 V save.

Ikke til de helt tunge opgaver

Jeg lagde to 18 mm osb-plader oven på hinanden og savede dem i strimler. Det gik fint, så længe jeg ikke pressede maskinen, men lod den løbe selv.

Jeg prøvede også at lade maskinen save i en 27 mm tyk plade af stavlimet bøgetræ. Det gik, men ikke specielt hurtigt for her gik maskinen i stå, når den blev presset. Som de fleste andre rundsave i øvrigt plejer at gøre. Så lad være med at presse, når du saver.

Rundsav med kulfri motor

Motoren er børsteløs (uden kul). Denne teknik giver mindre støj, mindre slid på motoren og flere kræfter end traditionelle motorer med kul. Den kan ikke klare de helt tunge opgaver, som dens storebrødre på 18 volt, men til gengæld er den altså både mindre og lettere.

Solid rundsav fra Milwaukee

Milwaukee-maskinen efterlader et meget positivt indtryk. Den har gummibelægning på håndgrebene, så man får et godt greb. Der er LED-arbejdslys, der giver et fint lys lige nede foran klingen. Det ville have være rart, hvis lyset lyste lidt fremad, så man kunne se savestregen.

Saven er lille og let, og alle greb sidder præcis, hvor de skal. Køb den, og den bliver din favoritmaskine.

LÆS OGSÅ: Test af rundsave

MILWAUKEE M12 FUEL CCS44-402C RUNDSAV

4,5 stars

Milwaukee-rundsaven er er rigtig god maskine. Den bryder sig ikke om de helt tunge opgaver eller at blive presset hårdt. Men lader man den save i sit eget tempo, leverer den varen på fornem vis. Og så er den solid og godt skruet sammen.

Pris: 3060 kroner inkl.2 batterier, lader og kuffert

+Lav vægt, gode kræfter
÷ Lyset.

GODE DETALJER:

LYS: LED-lyset er kraftigt nok, men lyser kun lige ned. Det ville være rart, hvis det lyste fremad, så savelinjen kunne ses.

BATTERIINDIKATOR: Batteriets ladetilstand aflæses ikke på batteriet, men på maskinens håndtag. Smart at man kan se det, mens man saver.