Rundsav test: Rundsaven laver helt lige snit på et øjeblik.

Rundsaven laver helt lige snit på et øjeblik.

Selvom mange producenter satser på batteriværktøj, har en rundsav med ledning stadig én stor fordel. De fleste modeller har nemlig et par år på bagen, og det kan ses på prisen, der presses yderligere, når konkurrencen på batteriværktøj intensiveres. Du får med andre ord ekstremt meget værktøj for pengene.

Vi har udvalgt syv af de mest solgte rundsave herhjemme, der koster mellem 700 og 970 kr. Tager man prisen i betragtning, leverer de alle et flot resultat. Når det er sagt, er der stadig stor forskel på maskinerne – især når vi zoomer ind på kvalitet og ergonomi.

LÆS OGSÅ: Vi tester 7 rundsave på batteri

Skift klingen på rundsaven

Alle testene er foretaget med de klinger, der fulgte med savene. Du har derfor mulighed for at skrue op for hastigheden eller få et pænere snit, hvis du investerer 200-300 kr. i en mere specialiseret klinge.

Sådan har vi testet rundsave

Skal du save mange plader, er hastighed en afgørende faktor. Den har vi testet ved at lægge to 19-mm krydsfinerplader oven på hinanden og savet to snit af en meters længde.

Vi har også testet, hvor pænt et snit deltagerne kan præstere. For at gøre det svært har vi savet i laminatspånplader, hvor selv de mindste fejl bliver meget tydelige.

Under arbejdet har vi desuden vurderet, hvordan savene hver især er at arbejde med, hvor robuste de føles, og hvor høj kvaliteten er.

Alle tests er blevet foretaget med de klinger, der fulgte med savene.

Uafhængig test

Magasinet Gør Det Selv er 100 procent uafhængigt af producenter, annoncører og andre interessenter. Vores testredaktør undersøger markedet for, hvad der findes, og håndplukker selv alle de maskiner, han vil teste. Alle deltagere bliver udsat for de præcis same hårde tests.

Rundsav test: Vi har testet disse 7 rundsave

  • BOSCH GKS 165
  • METABO KS 55 FS
  • BLACK+DECKER CS1550
  • DEWALT DWE560
  • MAKITA HS7601
  • BOSCH PKS 55 A
  • RYOBI RCS1400

HENT HELE ARTIKLEN og se, hvordan de syv rundsave klarede vores test.