Den store sål gør stiksaven meget stabil. Den vælter ikke sådan uden videre.

Den store sål gør stiksaven meget stabil. Den vælter ikke sådan uden videre.

Stanleys nye stiksav overrasker fra starten af med et godt gummibelagt bøjlegreb. De, som kun har arbejdet med save, hvor man har fat om selve motorhuset, vil måske have det svært med bøjlegrebet i starten. Det er dog i høj grad et tilvænningsspørgsmål, og min erfaring er, at man hurtigt føler lige så stor kontrol over tingene.

Stiksavens store sål giver stabilitet

Medvirkende til følelsen af kontrol, er den store sål på hele 78x180 mm, som gør, at man aldrig er nervøs for, at saven vælter. Hertil kommer maskinens tyngde og de velfungerende pendulindstillinger i tre trin, som gør savning stabil og vibrationssvag, selv når saven er kippet til 45°.

Det er ikke muligt at indstille hastigheden i faste trin, men fordi der er elektronisk, trinløs regulering i selve aftrækkeren, giver det ikke problemer.

LÆS OGSÅ: Bliv ekspert i stiksave på 5 minutter

Stiksaven leverer pæne snit

Jeg har skåret i alt fra klar akryl, over 19 mm krydsfiner til 50 mm halvtømmer, og maskinen har leveret rigtig pæne snit. Hér gælder som altid: Lad saven gøre arbejdet, så saver den pænt og vinkelret — også ved buede og skrå snit i kraftige materialer.

Det medfølgende sidestyr fungerede fint. Klingeskift foregår uden værktøj, og saven accepterer både blade med T-skaft og dem med U-skaft.

Desværre skal man bruge sekskantnøgle for at kippe sålen til siden, og jeg savner laserlys og en nylonsål til at beskytte sarte overflader. KW

REDAKTIONEN ANBEFALER: Test af stiksave

STANLEY FATMAX FCM 650 STIKSAV PÅ 18 V BATTERI

4/5

Stiksaven her overbeviser med kraftoverskud, god kontrol og pæne resultater. Præstationerne er faktisk på niveau med professionelle akkumodeller. Med en nylonsål til sarte materialer og laserlys ville den have fået 5 stjerner.

Pris: 2900 kroner på nettet, inklusive 2 stk. 4 Ah batterier og lader.

+ Prof. kvalitet og fine kræfter.
÷ Mangler lys og nylonsål.

Fine detaljer

1. STØVBLÆSER. En lille blæsedyse forrest på maskinen holder savsporet rent for støv. Havde der dog bare også været et laserlys at sigte efter.
2. KLINGESKIFT. Du behøver ikke værktøj for at skifte klinge, og maskinen bruger både klinger med T-skaft og U-skaft.