Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Test af dyksave

Print Gem artikel

Skal du save helt lige, og vil du samtidig kunne starte dit snit midt i en plade, så er det uden tvivl en dyksav, du skal have fat i. Vi tester seks af disse specialister. Fem af savene koster 2.900 kr. eller mere, mens en enkelt kan købes for bare 995 kr.

Dyksav test: Når saven dykkes ned, kan snittet nemt startes midt i emnet.

Når saven dykkes ned, kan snittet nemt startes midt i emnet.

Om testen

En dyksav minder en hel del om rundsaven. Den største forskel er, som navnet antyder, at saven kan dykkes ned i emnet, der saves i. Du behøver altså ikke starte dit snit for enden af en plade, men kan starte hvor som helst. Det er supersmart, hvis du fx skal skifte et enkelt eller få brædder i dit gulv.

Med til dyksaven følger også en føringsskinne, så du uden problemer kan lave helt lige snit med mindre opmåling og uden at skulle bakse med en retteskinne eller et langt bræt. Savdybden kan justeres præcist, og du kan save i smig med en hældning op til omkring 45°.

Der er ingen tvivl om, at dyksaven er lidt af en specialist, der henvender sig til gør det selv’eren, som elsker at arbejde med træ. Prisen er også en del højere end hos den knap så alsidige lillebror, rundsaven. Testdeltagerne koster mellem 2.900 og 3.550 kr. Dog med undtagelse af en enkelt maskine, som kan købes for bare 995 kr. Her er alt det overflødige skåret fra, og det kan mærkes. Men resultatet er overraskende godt.

Klingerne er afgørende

Skal man smide så mange penge efter en sav, skal resultatet være i orden, og snittene skal være rene og pæne. Og selvom resultatet i høj grad afgøres af, hvilken klinge der sidder på saven, er denne test udført med de klinger, der fulgte med. Smider du 300 kr. efter en mere specialiseret klinge til den specifikke opgave, vil du med sikkerhed få et endnu pænere resultat.

Sådan tester vi dyksave

Dyksaven er et dyrt stykke præcisionsværktøj. Derfor skal den først og fremmest være præcis og lave et pænt snit. For at gøre det svært for maskinerne har vi savet i laminatspånplader. Laminatet bliver nemlig meget let slået af, og selv de mindste fejl bliver meget tydelige.

Skal du skifte et enkelt eller få gulvbrædder, er det en klar fordel, hvis saven kan komme helt ind til væggen, så snittet kan gemmes under listen.

Skal saven være præcis, er det en klar fordel, at den er nem at indstille. Vi tester knapper, skalaer, sug og andre relevante funktioner, der tilsammen er med til at give en god sav.

Uafhængig test

Magasinet Gør Det Selv er 100 procent uafhængigt af producenter, annoncører og andre interessenter. Vores testredaktør undersøger markedet for, hvad der findes, og håndplukker selv alle de maskiner, han vil teste. Alle deltagere bliver udsat for de præcis samme hårde tests, som du kan læse nærmere beskrevet på disse sider.

Dyksav test: Vi har testet disse 6 dyksave

 • SCHEPPACH PL55
 • MAKITA SP6000
 • DEWALT DWS520K
 • BOSCH GKT 55 GCE
 • FESTOOL TS 55 REBQ
 • METABO KSE 55 VARIO

Hent hele testen nu

Hent magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

Dyksav test
Dyksav test
Dyksav test
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
Test: Test af dyksave
Total pris: null purchase.price.currency
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kr.
  • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
  • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
  • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage