Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Slib klingen skarp igen

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Flittig brug af hækkeklipperen gennem flere sæsoner sætter sit tydelige præg. Klingen bliver sløv og klipper dårligere, men du kan sagtens slibe nyt liv i klingen – enten med håndkraft eller maskine.

Sværhedsgrad
Tidsforbrug
1 time
Pris
50 kroner
Klingen på hækkeklipperen er sløv og klipper dårligt, men du kan sagtens slibe nyt liv i klingen. Lær hvordan her.

Intro

Det kan godt lade sig gøre at slibe knivene på klingen, mens den sidder på maskinen, men det går meget nemmere, hvis klingen først afmonteres. Den sidder normalt kun fast med en håndfuld skruer. Skal maskinen skilles så meget ad, at du nærmer dig gear og tandhjul, skal du lægge godt mærke til, hvordan klingen er monteret. Lav evt. en hurtig skitse på et stykke papir.

Inden du afmonterer klingen, er det en god idé at give den en ordentlig omgang med et snavs- og rustløsnende middel. Fjern evt. den værste rust med en lille roterende stål- eller messingbørste. Så er klingen nogenlunde ren, inden du går i gang med at slibe.

Vejledning

Sådan gør du

Låst indhold

Log ind eller køb adgang for at læse dette afsnit

1

Afmonter klingen, hvis det kan lade sig gøre. Læg skruerne “i rækkefølge”, hvis de er forskellige. Læg også mærke til, i hvilken position gear og tandhjul er placeret, så det er nemt at samle igen.

2

Rengør klingen i petroleum. Læg den på et stort stykke plastfolie - det sviner temmelig meget - og smør den ind i rigeligt petroleum med en pensel. Tør efter med en ren klud, når petroleum met har virket nogle minutter.

3

Puds klingen med smergellærred. Et stykke fint smergellærred korn 400 giver klingen den allersidste finish, så den bliver helt ren og blank igen. Tør derefter med petroleum, så rester af slibekorn fjernes helt.

4

Spænd klingen fast, og slib den enten med fil eller maskine. Spænd først klingen fast med en skruetvinge. Brug begge hænder, når du sliber med sletfilen med fremadrettede, forsigtige strøg. Hold filen i samme vinkel som skæret på kniven.

5

Du kan også slibe klingen med maskine. Det er en fordel, hvis du har en lille, hurtigtgående sliber. Den lille runde slibesten kommer helt ind i hjørnerne. Pas på, at klingen ikke bliver for varm, mens du sliber.

Tidsforbrug

En times tid

Pris

50 kroner

Sværhedsgrad

Her kan alle være med. Det er ikke svært at slibe klingen på en hækkeklipper.

Tips & Tricks

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage