Vi har fundet det haveværktøj, som har skilt sig mest ud i 2015 og gjort sig fortjent til titlen som årets bedste akku-haveværktøj. Se dem alle her.

RYOBI RHT 1851 R 15

Ryobi I dette års store hækkeklippertest løb Ryobis velafbalancerede og stærke klipper med en klokkeklar førsteplads.

Sværdet på 50 cm er i topkvalitet, og saven skærer sig uden problemer gennem 10-15 mm grene – stort set uden støj og vibrationer. Batteriet er kun én time om at lade op, så med et ekstra batteri kan du arbejde næsten lige så længe, du vil.

Set til 1299 kroner. - www.ryobitools.dk

MAKITA BUK360DE

Makita Selvom man efterhånden kan lave så meget på akku, er det alligevel imponerende, at man kan lave en havefræser med god power. Makita har faktisk flere modeller, der enten kører på 2 x 18 volt eller et stort 36 volt, og fordelene er indlysende:

Det er miljøvenligt, meget støjsvagt, og du skal ikke gå rundt i en dunst af benzin. Den viste model arbejder i en bredde på 35 cm og kan bearbejde op til 65 m² på én opladning.

Set til 10.500 kroner. - www.makita.dk

GARDENA COMFORTCUT 18/23R

GardenaEr du på udkig efter en letvægtsgræstrimmer, har Gardena en model, der blot vejer 2,8 kg.

Klippebredden er 23 cm , og der er justerbart håndtag og teleskopstag til perfekt indstilling til netop din højde. Med 18 volt batteriet på 2 Ah kan du arbejde op til 20 minutter på en opladning.

Set til 879 kroner. - www.gardena.dk

BILTEMA BLM 37

Biltema

Batteridrevene plæneklippere vinder virkelig terræn i disse år, og de bliver bare bedre og bedre, for hver gang vi tester.

I år var det Biltemas model, der fik æren af at blive “Godt Køb”. Den klarer 740 m² på én opladning, klippebredden er 37 cm, og 36 volt batteriet (2,6 Ah) lades op på 3,5 timer.

Set til 1300 kroner. - www.biltema.dk

STIGA SBV AE

StigaMens praktisk talt alle konkurrenter kører med 36 volt batterier på deres større akkuhaveværktøjer, har Stiga valgt at gå lige en tand højere op og har udstyret deres nye serie med 48 volt.

Det giver lidt mere saft og kraft, og deres nye løvblæser leverer således et lufttryk på op til hele 83 meter i sekundet.

Set til 949 kr. - www.stiga.dk

BLACK & DECKER GKC3630L20

Black & DeckerDet er ikke mange år siden, at stærke og effektive kædesave på batteri var helt utænkelige, men nu kommer de i en lind strøm.

Black+Deckers seneste bud kan save i stammer op til 30 cm og klarer fx 560 snit på 3,5 cm på én opladning. Selve saven vejer ikke mere end sølle 3,8 kg, og så er den udstyret med værktøjsfri kædestramning og automatisk kædesmøring.

Set til 2000 kr. - www.blackdecker.dk

STIHL HSA 25

StihlHar du brug for en kombineret busk- og græstrimmer, er Stihl i år kommet med en af de bedste modeller til dato. Vi har ikke før set et så enkelt og nemt skift mellem de to forskellige skær, som i øvrigt er knivskarpe.

Og så er batteriet (10,8 volt/2 Ah) udviklet specielt til denne håndklipper for at give den helt optimale funktionalitet og ergonomi. Det er i den grad lykkedes!

Set til 900 kr. - www.stihl.dk

Er du abonnent? Se årets værktøj med det samme

Som abonnent på magasinet kan du hente hele oversigten over årets værktøj med det samme – så er ønskesedlen klaret!

Er du ikke abonnent, kan du hurtigt blive det her for bare 19 kr. Du får dit abonnementsnummer med det samme, så du hurtigt kan oprette en profil og få adgang til HELE Gør Det Selv.