Højtrykrenser test

Højtrykrenser test: Vi sætter maskinerne på praktiske opgaver og vurderer deres styrke, betjening/ergonomi og tilbehør.

Denne test er fra 2017 - se vores nyeste test her: Test af højtryksrensere

Test af højtryksrensere 2017

Højtryksrenseren er en genial rengøringsmaskine, der leverer en vandstråle, der er over 20 gange kraftigere end den, der kommer ud af din vandslange. Alligevel sparer den på vandet, fordi vandet presses ud i en meget fin stråle.

En god højtryksrenser kan få gjort rent de steder, hvor det normalt er vanskeligt. Og den kan spare os for mange timers hårdt arbejde med vandslange og gulvskrubbe.

Højtryksrensere med justerbar dyse

Derfor er det en god idé med en justerbar dyse, så du kan sænke trykket lidt i nogle tilfælde og skrue op for det i andre. Den er oplagt til en lang række opgaver, som fx at spule betonfliser fri for alger og rense haveredskaber, men du skal passe på overflader som lak og maling, da de kan blive ødelagt ved for højt tryk.

Tilbehør til højtryksrenseren

Sørg også for at tjekke, hvilket tilbehør du kan få til din nye højtryksrenser, og om du kan bruge tilbehør fra andre fabrikater. Du vil nemlig hurtigt opdage, at en standarddyse ikke er nok, når først du begynder at bruge højtryksrenseren. Den kan bruges til meget, når du har det rigtige tilbehør.

Mange modeller af højtryksrensere

Markedet bugner af modeller og tilbud, og det er svært at gennemskue, hvor gode de er i praksis bag deres farvede plastic. Vi satte os for at finde ud af, om man behøver at bruge en formue på en af de store modeller, hvis man bare skal rense af til husbehov.

Højtrykrenser test 2017

Vi har i 2017 testet en god håndfuld af de mindre/billige modeller, som der sælges rigtig mange af i byggemarkederne – og ofte på tilbud. Testen afslørede for os, at producenternes specifikationer skal tages med et gran salt. Faktisk så vi, at maskiner med nærmest identiske data føltes meget forskellige i praksis.

VI HAR TESTET DISSE 6 HØJTRYKSRENSERE:

  • NILFISK COMPACT C120.6-6 PCD X-TRA
  • HAMRON 220-119
  • KÄRCHER K2 COMPACT HOME
  • BILTEMA HPC 120B
  • BOSCH AQT-35-12+
  • STIHL RE 88

HENT HELE ARTIKLEN og se, hvilken højtryksrenser der klarede det bedst.

VIGTIGE DETALJER NÅR DU VÆLGER HØJTRYKSRENSER:HÅNDTAG: Tjek, at håndtaget kan klappes sammen, og at maskinen er nem at løfte ind i et trangt bagagerum.

SLANGELÆNGDE: Som udgangspunkt bør slangen være mindst 5 meter lang, da det giver stor bevægelsesfrihed. Tjek også, at den er fleksibel og ikke krøller sammen, da den så er til mere irritation end gavn.

SÆBEHOLDER: Tjek, at der er en beholder til sæbe eller andre rensemidler, og hvor let det er at tilsætte sæbe. Det er en fordel, hvis doseringen kan styres. Alternativt skal du selv blande med vand inden brug.

HJUL: Skal maskinen med rundt mange steder både uden for hjemmet og i haven, skal hjulene køre let, så du kan trække rundt med den, uden at den vælter.

MAKS. TRYK: Trykket måles i bar, og her er 100-140 bar ok til lettere terrasserens og almindelige opgaver. Har du båd, bør du gå efter maskiner på over 200 bar.

TERRASSERENSER: Den skal føles robust – tynd plastic går for let i stykker. Og det er en fordel, hvis du kan regulere hastigheden direkte på terrasserenseren.

WATT: Jo højere watt, desto kraftigere motor og længere holdbarhed. Til gør det selv-brug er 1.500-2.000 watt fint.