Multimaskiner er næsten altid et kompromis, fordi de skal løse flere forskellige opgaver. Det gælder også Stihls MM 55, men her er der tale om et sjældent godt kompromis, simpelthen fordi alle funktionerne er gennemtænkte og perfekt udført.

Listen over tilbehør, der kan tilkobles, er lang, men skiftet mellem de forskellige stykker tilbehør foregår på få minutter – uden brug af værktøj. Stihl har årelang erfaring i at lave lækre kædesave i topklasse, og hjertet her er da også en totaktsmotor, som bruger olieblandet benzin – akkurat som kædesavene.

Det giver en maskine med en imponerende styrke, og de 27,2 kubikcentimeter trækker da også eksempelvis ganske ubesværet en 60 cm bred roterende kost og klarer snildt en gang snerydning eller fejning.

Når det gælder tilbehøret til jordbearbejdning, har Stihl valgt at begrænse bredden til 22 cm på fx fræser og kultivator, men du skal altså være mere end skrap med en spade eller greb, hvis du skal følge med, når denne kraftkarl går i jorden. Stihl MM 55 multimotor koster 3595 kr. eksklusive tilbehør.