Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sådan vælger du den rigtige kompostkværn

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Kompostkværne kan findele afklippede grene med enten valser eller knive. Hvad du skal vælge, afhænger af, hvor du vil gøre af komposten.

Hvad der kommer ud af den anden ende af din kompostkværn afhænger af, om du vælger en kompostkværn med knive eller valser.

En kompostkværn kan skaffe dig af med alle de grene, du i havesæsonen klipper af buske og træer eller samler op fra jorden.

Når du skal vælge, hvilken maskine, du vil købe, skal du tage hensyn til hastighed, støjniveau og pris – men du er også nødt til at kende til de to forskellige måder, en kompostkværn kan findele grenene på:

Kompostkværn med valser

Den mest almindelige type kompostkværn kværner grene mellem to valser. Resultatet er ret grove stykker flis, som er oplagt til at lægge under bede for at begrænse ukrudt. Hvis du vil bruge flis på den måde, skal du altså se efter en kværn med valser.

Og så er det en god idé at se, om du i byggemarkedet eller på producentens hjemmeside kan se, hvor grov en flis, ser kommer ud af maskinen, for det er der nemlig ret stor forskel på. Nogle kompostkværne med valser laver flis, der er meget grov og trevlet, og det er måske ikke det, du vil pynte med i dine blomsterbede.

Kompostkværn med knive

Hvis du heller vil af med det flis, din kompostkværn frembringer, så kan en model med knive være det bedste valg. Knivene findeler grenene, og de små stumper komposterer langt hurtigere end den grove, valsede flis. Så skal der laves kompost ud af grenene, er det altså den model, du skal vælge.

KOMPOSTKVÆRN MED KNIVE giver en fin flis, som hurtigt komposterer.

KOMPOSTKVÆRN MED VALSER giver en grov flis, som kan bruges som bunddække i dine bede.

Læs mere om kompostkværn her.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage