Black & Deckers nye kædesav har et sværd på 25 cm, og den vejer kun 3,1 kg.

Black & Deckers nye kædesav har et sværd på 25 cm, og den vejer kun 3,1 kg.

Black & Deckers lille kædesav hedder GKC 1825L20, og den skal samles, før du kan gå i gang med arbejdet. I praksis vil det sige, at sværdet med kæden skal monteres på motorhuset. Og allerede her står det klart, at nogle udviklere havde tænkt venligt på brugeren. Sværdmonteringen sker nemlig helt ubesværet og uden brug af værktøj.

LÆS OGSÅ: Test af akku-kædesave

Næste overraskelse lå i justeringen af kædespændingen, som på mange andre save er en prøvelse, der kræver værktøj. På den lille B&D-sav løsnes en stor vingemøtrik en halv omgang, hvorpå en solid ring med griberiller justerer kædesløret bort, og vingemøtrikken spændes igen med fingrene. Genial konstruktion!

Batteriet satte vi til at lade op, mens saven blev samlet og justeret og påfyldt kædeolie. Opladningen varede det meste af et par timer. Det er irriterende længe, hvis man kun har et batteri, og derfor havde et ekstra batteri været at ønske.

God kædesav til haveejeren

Men kan en battericelle på 18 V og 2 Ah virkelig drive en kædesav overbevisende? Det spørgsmål fik vi ret hurtigt besvaret med et stort JA, da vi kastede os over en stamme fra en fældet tuja. Naturligvis er der ikke tale om en sav til skovarbejdere, men alligevel imponerer B&D-saven. Tujastammen var 10-12 cm i tværsnit, og den lille kædesav skar 15 skiver af stammen, før det kunne mærkes, at batteriet var ved at være træt.

Alt i alt en glimrende og lethåndterbar sav til haveejeren, der af og til har behov for at skære tykke grene og små stammer. Kædesaven er i øvrigt velbygget, med sikkerheden i orden og ikke mindst en god balance. Prisen ligger på ca. 2150 kr.

Black & Decker GKC 1825L20 kædesav

4/5

Samlet set en rigtig god kædesav, som vi med sindsro tildeler fire stjerner. Men køb et ekstra batteri.

Pris: 2150 kr.

+ Velbygget og gennemtænkt kædesav med lav vægt og god sikkerhed. Samles, justeres og vedligeholdes uden brug af værktøj.
- Lidt dyr. Vi kunne godt ønske os en hurtigere opladningstid for batteriet. Eller endnu bedre et ekstra batteri.