Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Fin lille kædesav

Print Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

En kædesav på batteri? Vi indrømmer, at det faktisk ikke var en prøvekørsel, vi forventede os ret meget af ... men vi blev klogere!

Black & Deckers lille kædesav hedder GKC 1825L20, og den skal samles, før du kan gå i gang med arbejdet. I praksis vil det sige, at sværdet med kæden skal monteres på motorhuset. Og allerede her står det klart, at nogle udviklere havde tænkt venligt på brugeren. Sværdmonteringen sker nemlig helt ubesværet og uden brug af værktøj.

LÆS OGSÅ: Test af akku-kædesave

Næste overraskelse lå i justeringen af kædespændingen, som på mange andre save er en prøvelse, der kræver værktøj. På den lille B&D-sav løsnes en stor vingemøtrik en halv omgang, hvorpå en solid ring med griberiller justerer kædesløret bort, og vingemøtrikken spændes igen med fingrene. Genial konstruktion!

Batteriet satte vi til at lade op, mens saven blev samlet og justeret og påfyldt kædeolie. Opladningen varede det meste af et par timer. Det er irriterende længe, hvis man kun har et batteri, og derfor havde et ekstra batteri været at ønske.

God kædesav til haveejeren

Men kan en battericelle på 18 V og 2 Ah virkelig drive en kædesav overbevisende? Det spørgsmål fik vi ret hurtigt besvaret med et stort JA, da vi kastede os over en stamme fra en fældet tuja. Naturligvis er der ikke tale om en sav til skovarbejdere, men alligevel imponerer B&D-saven. Tujastammen var 10-12 cm i tværsnit, og den lille kædesav skar 15 skiver af stammen, før det kunne mærkes, at batteriet var ved at være træt.

Alt i alt en glimrende og lethåndterbar sav til haveejeren, der af og til har behov for at skære tykke grene og små stammer. Kædesaven er i øvrigt velbygget, med sikkerheden i orden og ikke mindst en god balance. Prisen ligger på ca. 2150 kr.

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
Du er ved at købe adgang til:
Anmeldelse: Fin lille kædesav
Total pris: null kroner
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kroner
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage