Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Forlæng robotplæneklipperens levetid

Print Gem artikel

Når først din robotplæneklipper er sat op, passer den sig selv og plænen, uden at du skal foretage dig meget. Men vil du have det optimale ud af din robot og forlænge dens levetid, er det en god idé at gå den efter en gang om året. Den skal renses og have nye knive, og du skal tjekke, om den fortsat kan holde fugt og regn på sikker afstand af den avancerede elektronik.

Der kan samle sig meget græs og andet skidt under skjoldet.

Der kan samle sig meget græs og andet skidt under skjoldet.

Selvom robotten stort set passer sig selv, bør du gå den efter én gang om året. Det er oplagt at gøre det, når havesæsonen er slut, og robotten skal pakkes væk. Den avancerede elektronik er følsom over for fugt, så om vinteren bør du opbevare robotten et sted, hvor der både er tørt og relativt lunt. Det er også en god idé at pakke ladestationen væk over vinteren.

Inden du skiller maskinen ad, er det en god idé at finde manualen frem. Den viser ofte, hvor de forskellige skruer er placeret.

Sådan gør du

1. Afmontér robottens skjold. På nogle modeller er det fastgjort med skruer, mens det på andre maskiner blot skal klikkes af.

2. Fjern græs og andet snavs med en støvsuger. Hvis skidtet sidder godt fast, kan det løsnes med fx en rørepind, der er blød og derfor ikke efterlader ridser og mærker.

3. Løft forsigtigt låget af, når skruerne, der holder det på plads, er fjernet. Vær opmærksom på ledninger til betjeningspanel, knapper og sensorer. Ofte er ledninger monteret med stik, der nemt kan trækkes ud. Tag evt. et billede, så du kan huske, hvilke stik der skal sidde hvor.

4. Smør maskinens yderside med plastrens, så græs og snavs får sværere ved at sætte sig fast i fremtiden.

5. Rens gummipakningen, og forstærk tætningsevnen med vaseline. Pakningen sikrer, at elektronikken ikke bliver udsat for fugt. Det er vigtigt, at pakningen er hel, fleksibel og i god stand. Er den ikke det, skal du udskifte den med en ny.

6. Montér pakningen. Vær omhyggelig med at få den lagt ordentligt på plads, og sørg for, at der ikke ligger noget snavs i rillen, hvor den skal være – hverken i bunden eller låget.

7. Saml robotten igen. Sørg for, at alle stik til følere, knapper og andet bliver samlet korrekt igen.

LÆS OGSÅ: Test af robotplæneklippere

Skift knivene

I modsætning til den almindelige plæneklipper, så er robotten ikke udstyret med én stor klinge, der kan slibes. Den har i stedet flere små knive, der nemt kan udskiftes, når de bliver sløve, da de ofte kun er monteret med en enkelt skrue. Et almindeligt sæt med ni knive koster 100-150 kroner, og da de fleste robotter bruger tre knive, er der nok til tre komplette udskiftninger. Vær opmærksom på, at knivene er forskellige fra maskine til maskine.

Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klik hér

Ny bruger? Få adgang nu!

Nulstil adgangskode

Indtast din email-adresse for at modtage en email med anvisninger til, hvordan du nulstiller din adgangskode.

Ugyldig e-mailadresse

Tjek din email

Vi har sendt en email til med instruktioner om, hvordan du nulstiller din adgangskode. Hvis du ikke modtager emailen, bør du tjekke dit spamfilter.

Angiv ny adgangskode.

Du skal nu angive din nye adgangskode. Adgangskoden skal være på minimum 6 tegn. Når du har oprettet din adgangskode, vil du blive bedt om at logge ind.

Adgangskode er påkrævet
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
De er ved at købe adgang til:
Artikel: Forlæng robotplæneklipperens levetid
Total pris: 149 kr
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kr.
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage