Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Test af græstrimmere med ledning 2019

Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Lige meget hvor effektiv din plæneklipper er, skal kanterne gås efter. Her er en god græstrimmer et must. Vi har testet seks populære maskiner, der alle er med ledning, hvilket giver et hav af kræfter til en meget lav pris. Den dyreste deltager koster bare 630 kr.

Højt og fugtigt græs er intet problem for de seks testdeltagere.

Højt og fugtigt græs er intet problem for de seks testdeltagere.

Højt og fugtigt græs er intet problem for de seks testdeltagere.

Højt og fugtigt græs er intet problem for de seks testdeltagere.

Der er mange penge at spare ved at vælge en græstrimmer - også kaldet kanttrimmer eller kantklipper - med ledning frem for batteri. Ofte er de også en del stærkere end deres ledningsfri konkurrenter. For selvom de egentlig er beregnet til at gå plænens kanter efter, kan de stærkeste modeller uden problemer tage kampen op mod højt og besværligt græs og siv.

Vi har udvalgt seks af de mest populære modeller, du kan støde på i diverse netbutikker og byggemarkeder. Umiddelbart ligner de meget hinanden, og på papiret er deres specifikationer også ret ens. Men når deltagerne bliver presset til det yderste, bliver de små forskelle særdeles tydelige.

Overraskende nok viser vores test, at det ikke er dem med de største motorer, der har de største kræfter. Og det er heller ikke dem, der nødvendigvis larmer mest.

LÆS OGSÅ: Test af kantklippere

Ergonomi afgør valget

Det tager typisk 20-30 minutter at gå plænens kanter efter. Skal du derimod rydde større områder med højt græs, kan det nemt tage længere tid. Derfor er en god ergonomi ekstremt vigtig, så du bedst muligt skåner din ryg og nakke og dine skuldre og arme.

I modsætning til hvad man måske skulle tro, er det faktisk de tungeste maskiner i testen her, der er mest behagelige at arbejde med. Her har producenterne nemlig gjort ekstra, for at du kan indstille maskinerne, så klipperne passer bedst muligt til dig og arbejdsopgaven. De ekstra indstillingsmuligheder giver god balance, så den højere vægt ikke bemærkes.

Sådan har vi teste græstrimmere

Ergonomien er ekstremt vigtig, når du skal bruge 20-30 minutter på at gå plænen efter. Derfor har vores ekspert sammenlignet de fysiske indstillingsmuligheder og vurderet balancen. Vægten tæller ikke med.

En trimmer skal naturligvis være både stærk og effektiv. Derfor har vi presset deltagerne til det yderste og sat dem til at klippe genstridige stråmåtter over på tid.

Vi har naturligvis også vejet maskinerne, da en høj vægt kan være hård ved ryggen. Til sidst har vi målt, hvor meget de seks deltagere hver især larmer.

Uafhængig test

Magasinet Gør Det Selv er 100 % uafhængigt af producenter, annoncører og andre interessenter.

Vores testredaktør undersøger markedet for, hvad der findes, og han håndplukker selv alle de maskiner, han ønsker at teste.

Alle deltagere bliver udsat for de præcis samme hårde tests, som du kan læse nærmere beskrevet i artiklen.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du vælge en buskrydder!

Vi har testet disse 6 græstrimmere

  • BOSCH ART 24
  • GARDENA CC 500/27
  • RYOBI RLT6130
  • TEXAS PRO TRIM 100
  • WOLF-GARTEN GTE 845
  • AL-KO GTE 550 PREMIUM

HENT HELE TESTEN og se, hvilken græstrimmer der blev den store testvinder.

Hent magasin-artikel

Hent artiklen i PDF-format, som den oprindeligt blev bragt i Gør Det Selv-magasinet.

Opret Profil

purchase.course_name_message

Opret Profil
Bestilling
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage