Ukrudtsfri indeholder organiske fedtsyrer – hovedsagligt nonansyre, der opløser cellevæggene i bladoverfladens celler. Det betyder, at planten tørrer ud og dør. Ukrudtsfri er altså et svidningsmiddel, der virker dér, hvor det rammer planten.

Ukrudtsfri trænger ikke helt ned i rødderne som Roundup, og det virker så at sige kun fra oven. Du må derfor være forberedt på at gentage behandlingen. Til gengæld kan du se, at de behandlede planter bliver svedne og begynder at visne i bladmassen i løbet af kort tid.

De organiske fedtsyrer i Ukrudtsfri skulle ifølge producenten for 95 procents vedkommende nedbrydes af naturlige bakterier til vand og kuldioxid i løbet af et par dage. Efter ti dage skulle alle spor være forsvundet.

Produktet kan blandt andet købes på internettet. Det er i høj grad et temperamentsspørgsmål, om man ønsker at bruge kemi i haven eller ej.

I nogle tilfælde kan det være en stor hjælp. I andre kan man måske lige så godt bevæbne sig med klørfem og fjerne ukrudtet ved håndkraft.