Alligevel har hun gjort sig nogle forebyggende tanker, da hun indrettede haven. Hun har derfor anskaffet sig et specialdesignet værn mod snegle. Sneglehegnet skal opsættes i dette bed, hvor Mette planlægger at dyrke salat – en af sneglenes livretter. Bedet måler 1 x 2 meter.

Sneglehegnet er fremstillet af galvaniserede stålplader, der ved hjælp af specialkonstruerede hjørner let kan sættes sammen, så de udgør et lukket bed. Det, der holder sneglene ude fra bedet, er knækket øverst på de galvaniserede stålplader.

Hvis en snegl forsøger at kravle op, vil de to buk på hegnet få den til at falde ned igen. Sneglen kan ganske enkelt ikke forcere hegnet. Sneglehegnet fås i stykker, der er én meter lange.

Stykkerne måler 27 centimeter i højden, og hver plade har et knæk på fem centimeter foroven – og yderligere et buk på ca. 1 centimeter yderst. Hvis dit sneglesikrede bed skal være mere end en meter langt, skal du bruge flere 1-meters plader som her.

Skub først pladerne 5-10 centimeter ned i jorden. Dernæst forlænger du bedet ved at skubbe næste stålplade nogle få centimeter ind over den forrige. Hjørnerne skubbes også på plads – ind over begge plader, der grænser op til hjørnet. Nu er sneglehegnet færdigmonteret.

De grønne plantedele, der ses i jorden, er ikke ukrudt, men dele af grøngødningsplanten honningurt, der er vendt ned i jorden i forbindelse med klargøringen af jorden til den nye køkkenhave.

Plantedelene er med til at sikre en god og næringsrig jord til den salat, du med ro i sindet snart kan plante ud her. Selv om konstruktionen her sikrer dig et sneglefrit bed i køkkenhaven, skal du dog alligevel være opmærksom på løbende at fjerne ukrudt langs med sneglehegnet.

Ellers risikerer du, at sneglene bruger ukrudtet som gangsti ind i bedet.