Denne test er fra 2015 - se vores nyeste test her: Test af afstandsmålere

Bruger du stadig en tommestok (meterstok) eller et målebånd til det meste, når du laver gør det selv-projekter? Og overlader du de elektroniske måleinstrumenter til de professionelle? Så skal du læse denne test, hvor vi sætter 8 laserafstandmålere på arbejde.

For lige så snart du arbejder med mål over 200 cm, så er de elektroniske målere faktisk meget bedre. Præcisionen ryger, hver gang du skal flytte tommestokken for at afsætte 2 meter mere, mens du med et enkelt klik kan afsætte op til 50 meter med en lasrafstandsmåler. Og så er den meget lettere at komme til med. Hvis du har stået og bøvlet med en tommestok for at måle op til et nyt vindue, så ved du, hvor besværligt det er. Med lasermåleren er det blot 2 klik, og du er færdig.

Men før du styrter ud for at anskaffe en afstandsmåler, skal du lige læse vores test, for pris og kvalitet harmonerer ikke altid. Læs, hvilke resultater vores testpanel kom frem til.

DEM HAR VI TESTET

? LASERLINER DIST. MASTER ONE ? MAKITA LD050P ? DEWALT DW03050-XJ ? SKIL 0530 XACT ? GEO FENNEL ECO DIST ? BOSCH PLR 30 C ? BILTEMA 15-220 ? PREXISO P50

VIGTIGT VED VALG AF AFSTANDSMÅLER

  • Skærm. Sørg for at vælge en måler med en let aflæselig skærm med baggrundsbelysning, så du kan aflæse den på dårligt oplyste steder.
  • Gummibelægning er vigtig. Den giver et godt greb, så du ikke taber afstandsmåleren. Og beskytter, hvis du alligevel taber den på gulvet.
  • Målereference. Her bestemmes, hvor på apparatet du måler fra. Bagkanten, forkanten eller fx en udklappelig pind i bunden.
  • Enhedsindstilling. Hvis du bygger noget efter engelsksprogede tegninger, kan det være en fordel, at din afstandsmåler ud over meter også kan indstilles til fod og tommer, som de bruger “over there”.
  • Areal/rumfang. Beregner areal automatisk efter 2 målinger (l x b) og rumfang efter 3 målinger (l x b x h). God, når du fx skal finde ud af, hvor meget maling eller hvor stor varmeveksler du skal købe.
  • Plus/minus. Lægger en række mål sammen eller trækker dem fra, så du slipper for at rode med papir og blyant. Smart, hvis du fx skal finde tykkelsen på en væg.
  • Konstant. Måler hele tiden, mens du flytter måleren, indtil du har fundet en bestemt afstand. Godt, hvis du skal afsætte et mål på et gulv i en given afstand fra væggen.
  • Min/maks. Skal du måle ind i et hjørne, kan det være svært at ramme præcis i bunden. Så vælger du blot min./maks. og finder den største afstand, som jo er helt inde i bunden.
  • Pythagoras. Finder højden på en væg der, hvor du ikke kan komme til. Det er især praktisk, hvis du skal måle op, hvor der er borde eller skabe, som står i vejen.
  • Memory. Gemmer de sidste målinger, så du kan se, om de afviger.