Forbavsende præcis laserafstandsmåler

Boschs nye laserafstandsmåler er let at bruge og særdeles troværdig.

Med et enkelt tryk på Boschs nye laserafstandsmåler har du på sekundet det nøjagtige mål.

Den nye laser-afstandsmåler fra Bosch, PLR 30 C, er i udgangspunktet beregnet til at måle afstande fra A til B. Og det sker ved, at instrumentet udsender en laserstråle og modtager en refleksion af denne. Mellemregningerne skal vi ikke gøre os kloge på, men teknologien virker, og det endda med forbavsende præcision.

LÆS OGSÅ: Test af afstandsmålere

I vores forsøg har vi i hvert fald ikke været i stand til at registrere afvigelser, når vi har målt indendørs og så efterfølgende har kontrolleret målingerne med tommestok og et langt stålmålebånd. PLR 30 C kan imidlertid mere end at måle en afstand. Den kan også udregne både areal og volumen ved at gange to eller tre afstandsmål. Og endelig kan laserafstandsmåleren håndtere mellemresultater, som kan lægges til eller trækkes fra, hvilket er ganske praktisk, hvis du skal måle flere vægflader for at finde ud af, hvor meget maling du skal købe.

Du kan indstille, om afstandsmåleren skal måle fra sin egen bagkant eller forkant, og du kan vælge konstantmåling, så displayet viser dig afstanden til et objekt, mens du bevæger dig.

Afstandsmålerens trumfkort

Med PLR 30 C kan du nu nemt måle indvendigt i en lysning, mellem to dørkarme og lignende – kort sagt, dér, hvor tommestokken altid driller. Og som en sidste trumf kan instrumentet sende måleresultater til din smartphone eller tablet via bluetooth. Mere kan man da ikke forlange.

Bosch oplyser, at måleområdet rækker fra 5 cm til 30 meter. Nøjagtigheden opgives til +/– 2 mm, og det er den muligvis, når der måles over store afstande. De afstande, vi har efterprøvet med det lange målebånd, var under 8 meter. Og her performer afstandsmåleren upåklageligt.

Bosch tager nogle få forbehold for afstandsmålerens funktion, fx ved måling mod reflekterende eller gennemsigtige overflader, men det kan man vel næppe bebrejde dem. Prisen er ca. 800 kroner.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Måleværktøj