Test af multicuttere

Denne test er fra 2018 - se vores nyeste test her: Test af multicuttere

Har du først prøvet at stemme et hul ud i loftet med et stemmejern og en hammer, vil du elske multicutteren. Den kan gøre opgaven meget lettere og er også suveræn, hvis man skal fjerne fuger mellem fliser. Med det rette tilbehør monteret klarer den rigtig mange forskellige opgaver.

Vi har testet syv multicuttere med kabel. For kun cirka 1.000 kroner kan du få en superstærk maskine.

Testvinderen er dog markant dyrere end gennemsnittet. Den er for feinschmeckere og klarede i overbevisende stil alle de skære- og slibeudfordringer, som vi udsatte den for.

Der følger et fint udvalg af tilbehør med til alle – undtagen en, og det var skuffende. Tilbehøret skal nemt og hurtigt kunne udskiftes, men desværre har nogle et alt for trægt låsesystem. Det er ofte også en kæmpe fordel med indbygget arbejdslys. Det fandt vi kun i to af de testede maskiner.

Multicutter test: Sådan har vi testet

Vi undersøgte grundigt den generelle kvalitet i maskinerne. Virkede de solide nok, så de kan holde til hårdt arbejde?

Vi savede, sleb og skar i forskellige materialer, blandt andet en 21 mm krydsfinerplade, hvor vi lavede det samme snit, så vi kunne sammenligne indsatsen.

Tilbehøret skal være let at skifte. Ikke kun fra klinge til klinge, men også til fx slibemodul.

Maskinernes ergonomi, støj og styrke blev også vurderet. De skal være lette at håndtere og helst være uden for mange vibrationer. Det skal være let at bruge maskinerne på snævre områder.

LÆS OGSÅ: Bliv ekspert i multicutteren på 5 minutter

Vi har testet disse 7 multicuttere

  • MAKITA TM3010CJ
  • DEWALT DWE315
  • EINHELL TE-MG 300 EQ
  • BOSCH PMF 350 CES
  • BLACK+DECKER MT300KA
  • STANLEY FME650K
  • FEIN FMM 350 QSL TOP

HENT HELE TESTEN og se, hvilken multicutter der blev den store testvinder.

MULTICUTTER TEST: VIGTIGE DETALJER NÅR DU VÆLGER MULTICUTTER
STØTTEGREB: Et ekstra håndtag, der kan monteres på maskinen, gør det nemmere at udføre præcisionsarbejde. Kun en enkelt multicutter i testen har denne funktion.
ARBEJDSLYS: Hvis der er indbygget lampe, skal den være kraftig nok til at kunne oplyse arbejdsområdet.
UDSKIFTNING AF TILBEHØR: Med det store udvalg af tilbehør skal det være let at skifte fra fx en klinge til en anden. Det er vigtigt, når du står midt i opgaven – måske på en stige – og hurtigt vil skifte til ny klinge.
ERGONOMI: Der skal være en god balance i maskinen. Den må ikke være for tung – du skal kunne holde til at arbejde med den i længere tid. Det er ideelt med skridsikkert gummi på overflader, hvor hænderne er placeret.
REGULERBAR HASTIGHED: På de fleste multicuttere kan hastigheden reguleres på et lille drejehjul for enden, så du har god kontrol over arbejdsopgaven. Nogle har funktionen indbygget i startknappen. Det er lidt en smagssag, hvad man synes er bedst.
KABELLÆNGDE: 3 meter kabel er minimum. 4-5 meter er rigtig rart. Især til opgaver, hvor man står på en stige, og det er upraktisk at have forlængerkabel med. Kablet skal helst være blødt og fleksibelt.
TILBEHØR: Der skal minimum følge en segmentsavklinge, en dyksavklinge, slibeblade og gerne en slibesål med som standard. Så kan multicutteren også bruges som en trekantssliber.