Se testvinderne fra 2021

I 2021 har vi på Gør Det Selv testet omkring 200 stykker værktøj. Her finder du de 17 maskiner, der løb med titlen “Testvinder” i vores Stortest.

Den kompakte og bomstærke kædesav er blandt de fedeste stykker værktøj, vi har haft fornøjelsen af at teste i 2021.

Når vi tester værktøj, gør vi det ordentligt. Og når jeg planlægger vores tests, gør jeg mig umage for at efterligne de prøvelser, maskinerne stilles over for i den virkelige verden.

Testene bliver altid udført nøjagtigt ens for alle maskinerne, der er med i testen. Så resultaterne er sammenlignelige og målbare og maskiner nemt kan måles op mod hinanden.

Derfor:

  • Når vi tester kædesave, er det almindelige fyrretræsstolper, vi forvandler til skiveskåret pålæg
  • Når vi måler hækkeklippernes styrke, sker det ved hjælp af rundstokke i forskellige størrelser
  • Når vi skal måle bore-/skruemaskinernes hastighed, så er det almindelige spånskruer, vi skuer i, imens vi tager tid.

I denne artikel har vi samlet de 17 maskiner, der klarede sig allerbedst i vores Stortest i 2021, og derfor løb med titlen “Testvinder.”

/Martin Mogensen
Testredaktør på Gør Det Selv

De 17 Testvindere

Stiksav med ledning: METABO STEB 65 QUICK 1

METABO STEB 65 QUICK er en glimrende allrounder, der både er handy, nem at betjene, hurtig og præcis, mens den leverer en glimrende snitkvalitet. Kvaliteten er god, og maskinen er bundsolid. Fx består sålen af en stålplade på et understel i støbt aluminium – ikke kun af plademetal som på de fleste andre i denne prisklasse.

Set til 491 kroner.

Rundsav med skinne: METABO KS 66 FS 2

METABO KS 66 FS er stor, tung, bomstærk og bundsolid. Det er tydeligt, at Metabo har haft den professionelle og krævende håndværker i tankerne, da de designede denne maskine. På 18 sekunder saver den to meter i en 19-mm-OSB-plade.

Set til 2.520 kroner med føringsskinne.

Lille motorsav test: MAKITA DUC254Z 3

MAKITA DUC254Z har et sværd på 25 cm. Alligevel måler hele maskinen kun 51,5 cm, hvilket gør den nem at håndtere. Derfor er det også imponerende, at den på 1 minut og 25 sekunder kan save en 10 x 10-cm-stolpe over 10 gange. På én opladning klarer den 42 snit.

2.270 kroner med oplader og 4-Ah-batteri.

Topsav test: HUSQVARNA 115IPT4 4

HUSQVARNA 115IPT4 var i en klasse for sig, da seks topsave skulle krydse klinger – eller kæder. Mens de andre deltagere leverede kædehastigheder omkring 5 m/s, så kan Husqvarnaen præstere hele 10 m/s. Så da en rundstok på 35 mm skulle skæres over tre gange – i tre meters højde – klarede testvinderen opgaven på bare 12 sekunder. Den næstbedste deltager brugte 20 sekunder, mens den langsomste skulle bruge hele 52 sekunder. Batteriet på 36 volt og 2 Ah kan desuden klare hele 118 snit pr. opladning.

Set til 1.899 kroner med oplader og 2-Ah-batteri.

5

MAKITA DHP483Z er en enormt gennemført maskine. Både kvalitet og ergonomi er i top, og selvom prisen er relativt lav, så mærkes det tydeligt, at Makita er vant til at lave elværktøj i topklasse. Makita var testens hurtigste maskine til de almindelige spånskruer. Og selvom den måtte tage til takke med en delt tredjeplads, da det kom til de mere krævende karmskruer, så løste den opgaven med overskud i et fint, jævnt tempo.

Set til 1.399 kroner med oplader og 3-Ah-batteri.

Lille skruemaskine: Makita DF332D 6

MAKITA DF332D er et imponerende lille kraftværk, der både er lynhurtig og fuld af power. Med en længde på bare 16 cm kan den nemt komme til på trange steder.

Set til 1.290 kroner med oplader og 2 stk. 2-Ah-batterier.

Nedbrydningshammer test: EINHELL TE-DH 1027 7

EINHELL TE-DH 1027 vejer bare 11,1 kg. Og selvom det umiddelbart kan lyde af meget, så er det en letvægter inden for nedbrydningshamre. Den kan derfor både bruges vandret og lodret, hvilket er en klar fordel. De voldsomme vibrationer absorberes delvist i en lille støddæmper i håndtaget, og det er derfor lykkedes Einhell at lave en nedbrydningshammer med overraskende god ergonomi – typen taget i betragtning.

Set til 1.721 kroner.

Batteri plæneklipper test: Husqvarna LC 347iVX 8

HUSQVARNA LC 347IVX leverede testens flotteste klipperesultat. I det lave græs var der helt tæt løb mellem testens fire bedste, men i det høje og mere krævende græs trak Husqvarna fra konkurrenterne. Med det samme du får maskinen mellem hænderne, mærkes det, at der er tale om høj kvalitet i en solid og gennemtænkt maskine med gode detaljer som et brugervenligt betjeningspanel, dobbelt batteriindikator samt plads til et ekstra batteri.

Set til 6.000 kroner med oplader og 5,2-Ah-batteri.

9

BLACK+DECKER STC1820PC-QW er med i topstriden i alle fire deltests. Ergonomien er i top med trimhjul og mange indstillingsmuligheder. Og så noterer vi med glæde, at du kan vælge mellem to hastigheder på trimmeren – en til de smalle kanter langs husmuren og en til det høje og tætte græs.

Set til 720 kroner med oplader og 2-Ah-batteri.

Billig højtryksrenser test: HUSQVARNA PW 125 10

HUSQVARNA PW 125 har flere gode detaljer, selvom prisen er presset godt i bund. Slangen, der klart er blandt testens bedste, kan fx rulles op på en praktisk tromle, og så har testvinderen praktisk opbevaring på bagsiden til alle de medfølgende dele i topkvalitet. De solide lynkoblinger gør det nemt at skifte mellem forskelligt tilbehør.

Set til 895 kroner.

Vertikalskærer test: HUSQVARNA S138C 11

HUSQVARNA S138C var ikke testens hurtigste, men den var den mest effektive. På 4 m² fjernede den 4,4 kg mos og vissent græs. Langt det meste endte i opsamleren, og plænen skulle derfor ikke gås efter med rive. Endnu en klokkeklar testvinder fra Husqvarna.

Set til 1.400 kroner.

12

EINHELL GE-CH 36/65 LI har et imponerende sværd på hele 65 cm med en tandafstand, der gør det muligt at gabe over halvtykke grene. Vægten er på lidt over 5 kg,og vi forventede derfor lidt af et muskelbundt. Og vi blev ikke skuffede. Selv testens mest krævende rundstokke på 25 mm blev klippet over uden de store problemer. Hvad der dog overraskede mest, var udholdenheden på 91 minutter, hvilket var hele16 minutter længere end testens nummer to.

Set til 2.000 kroner med oplader og 2 stik. 3-Ah-batterier.

Test af vinkelsliber 230 mm: EINHELL TE-AG 230 13

EINHELL TE-AG 230 er på en gang gennemført og billig. Og derfor løber den store maskine til 230-mm-skæreskiver både med titlen som testvinder og godt køb. I styrketesten blev betonflisen skåret over to gange på bare 57 sekunder. Den gode ergonomi skyldes en fornuftig vægt på 5,5 kg kombineret med muligheden for at rotere det bagerste håndtag og montere støttegrebet i tre forskellige positioner.

Set til 650 kroner.

Ledning multicutter test: RYOBI RMT300-SA 14

RYOBI RMT 300-SA er i stand til at save en indfatningsliste på 65 x 12 mm over på 8 sekunder. Desuden kan hovedet vinkles, så den alsidige maskine bliver endnu mere alsidig.

Set til 1.000 kroner.

15

DEWALT DCW604 er så stærk, at du helt glemmer, at den er på batteri. Og uden den irriterende ledning kan du arbejde friere. Indstillingsmulighederne er mange, og overfræseren er nem at håndtere. Prisen er høj, men du får, hvad du betaler for.

Set til 2.980 kroner med oplader og 4-Ah-batteri.

Excentersliber batteri: AEG BEX 18-125-0 16

AEG BEX 18-125-0 er en bundsolid maskine med en vægt på hele 2,1 kg. Den ligger derfor godt og sikkert på underlaget, hvor den hurtigt får noget fra hånden. Da vi i hastighedstesten skulle slibe en tegning væk, klarede AEG opgaven på 18 sekunder – hele 8 sekunder hurtigere end deltageren på andenpladsen.

Set til 1.797 kroner med oplader og 4-Ah-batteri

Løvblæser test: DEWALT DCMBL562 17

DEWALT DCMBL562 er i vanlig god DeWalt-kvalitet med en ergonomi i top. Det skyldes især en god balance kombineret med et veludformet håndtag, som går igen på det meste elværktøj fra DeWalt. I styrketesten blev en badebold blæst hele 2,45 meter op i luften. Her blev den hængende i 12 minutter og 7 sekunder, indtil batteriet på 5 Ah var kørt fladt.

Set til 2.238 kroner med oplader og 5-Ah-batteri.

    Andre læser lige nu ...

    Mere fra kategorien Værktøj