Excentersliber
  1. GREB.

Vælg en model med 2-3 greb, så du har mulighed for at holde maskinen med begge hænder. Kig også efter skridsikker belægning.

2. HASTIGHEDSREGULERING. Et stort spænd mellem 4.000 og 13.000 omdrejninger i minuttet gør maskinen i stand til at slibe mange forskellige materialer.

3. MOTOR. Vælg en motor på mindst 250 W, så maskinen også kan klare slibning af bløde træsorter.

4. SLIBESÅL. Tjek, at slibeskiven er svær at trække af velcroen på sålens underside. Så er du sikker på, at den ikke skrider ud til siden, når du sliber.

5. START-STOP-KNAPPEN skal være placeret, så den ikke sidder i vejen, og så du ikke kommer til at tænde/slukke utilsigtet.

6. STØVFILTER. Valget står mellem kassette og pose. Kassetten er lettere at tømme, men sidder ofte i vejen. Tjek også, at du kan tilslutte en værkstedsstøvsuger til studsen.

7. LEDNING. Er der ledning på sliberen, skal den være blød, så du kan arbejde frit. Og den skal være så lang, at du har fin bevægelighed. Fire meter ledning er det optimale.

3 TYPISKE OPGAVER MED EXCENTERSLIBEREN
Excentersliber SLIBNING AF TRÆ Excentersliberen er hurtig og effektiv, både når du grov- og finsliber på træ.
Excentersliber SLIBNING AF MALEDE OVERFLADER Excentersliberen er effektiv, når du skalfjerne gammel maling.
Excentersliber POLERING Forsynet med en lammeskindspolerskive er excentersliberen fin til efterpolering.
3 VARIANTER AF EXCENTERSLIBEREN
Excentersliber TOHÅNDSGREB 2-3 grebsmuligheder giver god ergonomi og er at foretrække, når du skal slibe på store overflader. Flere producenter laver slibere både med ledning og på batteri.
Excentersliber ENHÅNDSGREB Enhåndsmodellen er bedst til mindre flader. Og den lave vægt gør det lettere at komme omkring. Flere producenter laver slibere både med ledning og på batteri.
Excentersliber TIL TRYKLUFT Excentersliber-tilbehør til trykluft er en virkelig effektiv makker. Her kan du lægge meget tryk på, uden at omdrejningerne falder. Bedst til det grovere arbejde.
EXCENTERSLIBERENS SMARTE FUNKTIONER
Excentersliber Slibeskiveri to forskellige størrelser til samme maskine er smart. En 125 mm skive er fin til småting, mens du arbejder hurtigt på store flader med en 150 mm skive. Findes kun på få maskiner.
Excentersliber Fleksibelt støttehåndtag. Et ekstra håndtag giver god kontrol, men er nogle gange i vejen. På nogle modeller kan håndtaget klappes op eller af- og påmonteres efter behov.
Excentersliber Tilslutning af støvsuger. Den bedste måde at få støvet væk på er ved at tilslutte en støvsuger i stedet for det medfølgende filter. Tjek, at studsen passer direkte til slangen. Det gør den ikke her.
Excentersliber Ledning. Er der ledning på sliberen, skal den være blød, så du kan arbejde frit. Og den skal være så lang, at du har fin bevægelighed. Fire meter ledning er det optimale.
3 PRISNIVEAUER PÅ EXCENTERSLIBEREN
Excentersliber DEN DYRE Stærk profmaskine til den ambitiøse gør det selv-mand.? Motoreffekt: 400 watt ? Udsving: 4 mm ? Omdrejninger i minuttet: 5.500-12.000 ? Vægt: 2,4 kg ? Ledning: 4 meter ? Pris: over 2.000 kr.
Excentersliber MELLEMKLASSEN Gedigen og effektiv maskine med gode kræfter.? Motoreffekt: 320 watt ? Udsving: 5 mm ? Omdrejninger i minuttet: 4.200-11.000 ? Vægt: 2 kg ? Ledning: 4 meter ? Pris: under 1.500 kr.
Excentersliber DEN BILLIGE Let, handy og effektiv maskine med behagelige greb.? Motoreffekt: 300 watt ? Udsving: 2,4 mm ? Omdrejninger i minuttet: 7.000-12.000 ? Vægt: 1,7 kg ? Ledning: 4 meter ? Pris: under 1.000 kr.