Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Noget fra hånden - i en fart!

Print Gem artikel Du skal være logget ind for at gemme artikler

Skils nye multistripper fjerner maling og rust i et forrygende tempo.

Vi kan lige så godt lægge ud med at konstatere, at Skil med deres Multistripper 8100 har fået lavet sig en utrolig effektiv slibemaskine. Den grove skive fjerner både maling og lak fra træ og fx rust fra metal, og den gør det i et hæsblæsende tempo.

Skils multistripper mangler finish

Som altid er der dog en pris at betale, når slibningen skal gå rigtig hurtigt, nemlig finishen, og det er også tilfældet her. I modsætning til fx en excentersliber skal sålen på multistripperen nemlig krænges lidt til siden, så skiven kun bider i den ene side. Det siger sig selv, at risikoen for at gnave ujævnheder i træet på den måde bliver større. Og du skal derfor også regne med en efterslibning med fx rystepudser eller excentersliber.

Vi savner hastighedsregulering

Den grove skive kan udskiftes med en sål, der kan fastholde mere almindelige slibeenheder, fx en sandpapirsrondel, men vores vurdering er her, at du faktisk er bedre hjulpet med en helt klassisk excentersliber, hvor hastigheden kan justeres.

Der medfølger også en lammeuldsskive, som er til poleringsopgaver. Men til det formål savner vi igen, at maskinen kan reguleres ned i fart. Polering bør foregå ved et behersket omdrejningstal, så emnet ikke overophedes ved friktionen. Det giver simpelthen et bedre poleringsresultat.

Maskinens slanke krop er god at gribe om, og det foldbare ekstragreb giver fin kontrol over arbejdet. Endelig er maskinen udstyret med en studs, som du kan sætte en støvsuger på, så du på den måde kan arbejde mere støvfrit.

Frem for alt en effektiv grovsliber

Vores konklusion er, at multistripperen er en særdeles effektiv makker, når det gælder den lynhurtige grovslibning. Men når det gælder finish og polering, er der bedre alternativer. Til en pris på ganske rimelige 550 kroner kan den dog stadig være en fornuftig maskine at investere i, hvis du har meget grovslibning på programmet.

Din bestilling
Bestilling
Opret Profil
Bestilling
Du er ved at købe adgang til:
Anmeldelse: Noget fra hånden - i en fart!
Total pris: null kroner
Mere for mindre?
Få over 1000 byggevejledninger og fuld digital adgang for kun 19 kroner
    • Adgang til over 1000 digitale byggevejledninger
    • Du kan opsige dit abonnement når som helt.
    • Efter tilbuddet fortsætter du i løbende abonnement til 79 kr. pr. måned
Kun 19 kr. første måned
Du skal indtaste dit fornavn
Indtast dit efternavn
Ugyldig e-mailadresse
Din adgangskode skal være mindst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbage
Log ind
Ugyldig e-mailadresse
Adgangskode er påkrævet
Vis
Tilbage