Derfor har du brug for en stærk støvsuger på værkstedet. Vi har testet en række støvsugere for dig, så du kan være godt rustet til at gå på indkøb.

Fælles for alle de testede støvsugere er, at de kan suge vand og støv op og endda ret grove høvlspåner. Men der er lidt forskel på, hvor store mundfulde de kan tage uden at få noget galt i røret. Dette ser ud til at skyldes mundstykkets udformning. Desto fladere mundstykke, desto lettere stoppes det til af grove partikler. Så kig efter de hvælvede mundstykker.

Kig også efter, om du kan tilslutte din stiksav og din excentersliber til støvsugeren. Du slipper for rigtig meget støv i værkstedet (og halsen), når det suges direkte fra arbejdsområdet og ned i den lukkede støvsugerbeholder.

Endnu en ting, som er værd at ofre opmærksomhed, er den auto-funktion, som nogle maskiner har. Den gør, at støvsugeren starter, samtidig med at du starter dit elværktøj. Og slukker igen, når du stopper. Det er praktisk, især hvis du vælger at have støvsugeren lidt væk fra arbejdsstedet.

Har du et almindeligt hobbyværksted, så er de støvsugere, vi viser i denne test, interessante for dig. Men gå op i større (og dyrere) modeller, som de fleste af producenterne også har, hvis du skal have meget groft værkstedsaffald suget op. Læs vores test, og husk så, at du skal have støvsugeren i hånden, før du køber den.

Læs også: Verdens bedste arbejdsbænk med indbygget støvsuger