Vi har fundet det akku-værktøj, som har skilt sig mest ud i 2015 og gjort sig fortjent til titlen som årets bedste akku-værktøj.

HITACHI P 18DSL

HitachiIndrømmet – den ER meget dyr. Men Hitachis 18 volt akku- elhøvl er altså bare superlækker med sin 82 mm skærebredde og en hastighed på 16.000 omdr./min.

Modellen kommer med to stk. 5 Ah batterier, luftkølet lader, hårdmetalklinge, parallelanslag og en robust transportkasse.

Set til 5000 kroner - www.hitachi-powertools.dk

BOSCH PAS 18 LI

BoschTil små støvsugningsopgaver lancerede Bosch i år denne smarte akku-håndstøvsuger, der nok skal gå sin sejrsgang i mange værksteder.

Suget er nemlig kraftigt nok til at tage fx savsmuld og mindre spåner, og filterboksen er let at tage af maskinen, når støvsugeren skal tømmes.

Set til 549 kroner (uden akku og lader) - www.bosch.dk

MAKITA DMR106B

Makita

En robust arbejdsradio på batteri har du glæde af igen og igen, og med sin ledningsfri forbindelse mellem radio og smartphone har Makita i år sat nye standarder.

Radioen kan tilsluttes elnettet eller køre på alle Makitas batterier fra 7,2 til 18 volt. En USB-udgang gør det muligt at oplade mobilen på radioen, og der er også tilslutning til MP3/ipod/iphone via 2 AUX-stik.

Set til 1800 kroner - www.makita.dk

DEWALT XR DCV582

Dewalt

Ved hjælp af et smart vaskbart special-filter har Dewalt fået lavet sig en fiks lille støvsuger på 4,5 kg, der både kan suge vådt og tørt.

Støvsugeren kan køre på både 14,4 og 18 volt batterier samt 230 volt, og det ekstremt effektive HEPA-filter opsamler 99,97 % af alt støv og småpartikler ned til 0,3 micron.

Set til 1299 kroner (uden akku og lader) - www.dewalt.dk

SKIL 2055 MA

Skil

Fugepistoler på akku er ret almindelige, men priserne er som regel ikke for gør det selv-folk. Men Skil har nu lavet en fiks model, der er til at betale og samtidig har fin præcision og hastighed.

Pistolen har justerbar hastighed, og når du slipper knappen, trækker stemplet sig automatisk lidt bagud. På den måde undgår du det sædvanlige spild og griseri med fugemasse, der ellers bare bliver ved med at komme ud, selvom du har sluppet trykket.

Set til 799 kroner - www.skil.dk

RYOBI R18N18G-0

RyobiDen tid er forbi, hvor sømpistoler kun kørte på støjende kompressorer eller dyre gaspatroner. For her har batteriernes indtog virkeligt gjort en effektiv forskel.

Som en del af deres store 18 volt ONE+system kom Ryobi i år på banen med deres version af en kraftig sømpistol i professionel kvalitet, og den er i stand til at fyre den af. Den klarer søm fra 16 til 51 mm og affyrer helt op til 60 søm i minuttet. Et 1,5 Ah batteri rækker til hele 700 affyringer på én enkelt opladning. Så det er bare at gå i gang!

Set til 1999 kroner (uden akku og lader) - www.ryobitools.dk

METABO PA 14.4-18 LED-USB

MetaboFor alle, som i forvejen har et Metabo-batteri, kom der i år en særdeles praktisk lille nyhed.

Det tyske firma har nemlig lavet en akku-arbejdslampe med USB-udgange på bagsiden, hvilket betyder, at du superlet kan overføre batteriets strøm til fx smartphones og tablets. Den kombinerede strømadapter/lygte kan bruges sammen med alle Metabos 14,4 og 18 volt batterier med slide-funktion.

Set til 374 kroner - www.metabo.dk

Er du abonnent? Se årets værktøj med det samme

Som abonnent på magasinet kan du hente hele oversigten over årets værktøj med det samme – så er ønskesedlen klaret!

Er du ikke abonnent, kan du hurtigt blive det her for bare 19 kr. Du får dit abonnementsnummer med det samme, så du hurtigt kan oprette en profil og få adgang til HELE Gør Det Selv.