Eksokelettet giver dig overmenneskelig styrke, så du i fremtiden er i stand til at håndtere meget tungt værktøj.

Eksokelettet giver dig overmenneskelig styrke, så du i fremtiden er i stand til at håndtere meget tungt værktøj.

Bliv stærkere med et udvendigt skelet

Ideen er opstået i forsvarsindustrien, men allerede nu er eksoskeletter, altså skeletter til at tage udenpå kroppen, en del af industrien.

Skelettet giver dig overmenneskelig styrke, så du slipper for vægten af det tunge værktøj, eller du kan løfte enorme ting uden at bruge kræfter.

Med tiden kunne den idé ende hjemme hos husejeren, eller som lejeværktøj i byggemarkedet, så du i fremtiden kan flytte på en træstamme og håndtere meget tungt værktøj uden at bruge ret mange kæfter.

Lad værktøjet styre dine bevægelser

Alting skal være let at gå til, så vi kan skabe resultater med færre forberedelser og mindre øvelse. Dette fænomen har den israelske professor i computer science ved det jødiske universitet i Jerusalem, Amit Zoran forsket i.

Og det helt håndgribelige resultat er en prototype – en slags lille håndfræser, der styres ikke kun af hånden, som fører den, men også af computeren. Den kender den form, du skal fræse, og stopper fræseren, hvis du rammer ved siden af det fastlagte mønster.

Det sker også i fremtiden:

? Intelligente robotter overtager arbejdet ? Vi trækker stikket og dropper benzinen ? Vi tager værktøjet på ? Vi printer selv de dele, vi har brug for ? Computerne giver os nye egenskaber

DOWNLOAD HELE ARTIKLEN og se, hvad du kan glæde til dig til om 5, 10 og 20 år.